• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Bosna "gasi" Helios, "vječiti" jure vrh

Bosna u Skenderiji dočekuje slovenački Helios, Crvena zvezda protiv FMP-a, a Partizan protiv Krke završava "paklenu" seriju u gostima.

 NLB: Bosna "gasi" Helios, "vječiti" jure vrh Izvor: MONDO

Košarkaši sarajevske Bosne u 14. kolu regionalne NLB lige traže trijumf protiv slovenačkog Heliosa (grčki bog Sunca), koji ima dvije pobjede manje od popularnih "studenata". Osim toga, ekipa Vlade Vukoičića pruža odlične partije i slovi kao favorit, iako je u poslednjim utakmicama protiv Krke, Cibone i Partizana upisala poraze.

Crno-bijeli će pokušati da sačuvaju vrh u Novom Mestu, gdje okršajem sa Krkom završava "paklenu" seriju utakmica na gostujućim terenima (Madrid, Milano, Sarajevo).

Igrači Duška Vujoševića su po povratku iz Sarajeva imali slobodan dan, a na put za Sloveniju krenuli su u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima. U avionu nije bilo povrijeđenog Žarka Rakočevića, što će biti dodatna obaveza za ostale Partizanove centre.

Krka je na otvaranju sezone u Pioniru iznenadila šampiona, pošto je serijom trojki stekla 16 poena prednosti. U nastavku je Partizan doveo stvari na svoje mjesto, a Krka kasnije pokazala da nije ekipa za naročito velike domete. Ipak, oprez je neophodan...

"Mnogo smo umorni od putovanja. Potrudićemo se da pobjedom u Novom Mestu stavimo tačku na uspješnu polusezonu, a onda ćemo igračima dati nekoliko dana da predahnu", najavio je trener Duško Vujošević.

Crvena zvezda u "malom" gradskom derbiju dočekuje FMP, sa početkom u 19 časova. Crveno-bijeli su veoma uspješnu jesen počeli upravo u Železniku, gdje su na poluvremenu gubili sa 14 poena razlike, a onda zahvaljujući Marinoviću i Kešelju pobijedili sa 84:78.

U odnosu na tim koji je savladao Budućnost u prethodnom kolu, trener Svetislav Pešić moći će da računa na sjajnog defanzivca Borisa Bakića. Tadija Dragićević, kako je i najavljeno, ostaje van stroja.

Bakić je istakao da tabela, na kojoj su "panteri" tek osmi, sigurno nije realan pokazatelj kvaliteta tog tima.

"Sjećamo se koliko smo težak meč imali u prvom kolu, tako da moramo biti koncentrisani svih 40 minuta. Koliko je protivnik kvalitetan dovoljno govori njihov trijumf u Podgorici. Iza nas je period igranja u ritmu utorak-subota, ali mislim da to neće uticati na našu igru u poslednjem meču godine. Nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, iako je radni dan".

Cibona i Hemofarm sastaće se u meču od velike važnosti za plasman na Fajnal for, dok Vojvodina dočekuje Zagreb, jednu od tri ekipe koje je uspjela da pobijedi u prvom krugu takmičenja.

PAROVI 14. KOLA (utorak):

Cibona - Hemofarm 18.00 časova
Bosna - Helios 18.00
Vojvodina - Zagreb 18.30
Crvena zvezda - FMP Železnik 19.00
Split - Zadar 19.00
Krka - Partizan 20.00
Olimpija - Budućnost 20.00

TABELA: Partizan 12-1, Hemofarm 11-2, Crvena zvezda 11-2, Cibona 9-4, Zadar 8-5, Budućnost 8-5, Olimpija 5-8, FMP Železnik 5-8, Bosna 5-8, Split 5-8, Krka 4-9, Helios 3-10, Vojvodina 3-10, Zagreb 2-11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC