• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić potpisao za Oklahomu, čeka ga Šek!

Nepunih pet mjeseci u ruskoj košarci bio je dovoljno dug period da se ne Nenad Krstić predomisli.

 Krstić potpisao za Oklahomu, čeka ga Šek! Izvor: MONDO

U noći između ponedeljka i utorka, Kraljevčanin se vratio u NBA ligu potpisom za najmlađi tim, Oklahoma Tander.

Ipak, Krstić će zvanično ostati košarkaš Trijumfa, za koji je potpisao krajem jula ove godine, jer njegov prethodni NBA tim, Nju Džersi Nets, ima sedam dana da odgovori na ponudu Oklahome. Ukoliko Netsi ne iznesu najmanje identičnu ponudu kao Oklahoma, Krstić će biti slobodan da se pridruži ekipi koja trenutno ima najgori skor u ligi.

Mediji u SAD predviđaju da Netsi neće ispratiti ponudu Tandera.

"Moj izbor je NBA. Tamo se uvijek zna ko šta radi. Zna se koliko šuteva možeš da ‘uzmeš’, sve je mnogo organizovanije. U Evropi uvijek postoji mogućnost da neko ‘izdivlja’, da ne dobijaš loptu kada je to dobro za ekipu. Ma, to su dva svijeta. Recimo, u Rusiji nisam siguran da li sam uopšte imao neki šut sa distance. U Americi je to potpuno drugačije", izjavio je Krstić u intervjuu za "Sport" dan prije potpisivanja ugovora.

Centar srpske reprezentacije nije uspio sa Trijumfom da se plasira u Evrokup, ispali su u kvalifikacijama, a taj tim po svemu sudeći neće biti blizu osvajanja ruskog prvenstva, tako da ni dogodine san o Evroligi neće dosanjati, uprkos enormnim ulaganjima.
Oklahoma je grad poznat po koledž košarci, ali je prošlog ljeta "oteo" tim Sijetlu. Tako su se ugasili čuveni Supersoniksi, a rodio se Tander, tim koji ove sezone osjeća pakleni NBA život. U ekipi su bila tri visoka centra, ali nijedan se nije pokazao kao pravi izbor.

Robert Svift je hronično povrijeđen, Džoan Petro je uskakao i ispadao iz startne postave sa marginalnim učinkom, a Muhamed Sene je imao operaciju koljena u aprilu i od tada ne igra, iako ga nema na listi povrijeđenih igrača u klubu.

Krstić je 2002. godine izabran od strane Nju Džersija u prvom krugu Drafta, ali je veći dio sezone 2007/2008 propustio zbog povrede koljena. Za četiri sezone sa Netsima, imao je prosjek od 11,3 poena i 5,7 skokova.

Trijumf neće praviti problema svom najplaćenijem igraču da se ponovo okuša u NBA ligi.

"Čelnici tima ispali su maksimalno korektni. Čak su mogli da mi ne dozvole da odem prije 21. januara, jer sam već bio isplaćen do tog datuma", kaže Krstić.

On već razmišlja o novom NBA početku.

"Kako stvari stoje, debitovaću protiv Finiksa, 29. decembra", dodaje Krle, što praktično znači da će se odmah sudariti sa Šakilom O'Nilom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC