• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Još nismo pravi tim

Ukupan učinak od 15 pobjeda i samo tri poraza u NLB ligi i Evrokupu raduje, ali istovremeno zbunjuje trenera Crvene zvezde Svetislava Pešića.

 Pešić: Još nismo pravi tim Izvor: MONDO

On je nakon trijumfa u susretu sa FMP Železnikom (77:65), na kraju takmičenja u 2008. godini, rekao da predstoji još posla dok crveno-bijeli ne dobiju odlike velikog tima.

"Još nemamo kontinuitet. Nismo u stanju da odigramo miran i siguran napad kada smo dobri u odbrani. U ovom trenutku imamo oko 30 minuta kvalitetne igre u obje faze", rekao je Pešić i pronašao dokaz u statistici utakmice sa FMP-om.

"U prvom poluvremenu smo šutirali 58 odsto za dva poena i 57 odsto za tri, ali je odbrana bila loša. U drugom je šut malo stao, odbranu smo popravili, ali smo izgubili kontrolu skoka. FMP je često igrao sa dvojicom niskih bekova, koji su brzi i traže prodor pod koš. Da bi se to branilo potreban je visok nivo koncentracije i žestok rad nogu".

Trener Zvezde smatra da ne treba previše poletjeti, jer utakmice koje će odrediti uspješnost sezone tek slijede.

"Nikad nije previše pobjeda, ali činjenica je da smo mi pobjeđivali mnogo. Sada treba analizirati zašto. Imamo dovoljno vremena i kada dođemo do zaključaka, saopštićemo to igračima i pokušati da nastavimo ovim putem. Ovo je ambiciozan klub i na ostvarivanju tih ambicija mora još dosta da se radi".

Glavni cilj crveno-bijelih je plasman na Fajnal for Jadranske lige.

"To sada izgleda realno, ali treba imati u vidu naš težak raspored do kraja sezone. Vidim da su neki otpisali Zadar, ali oni su već išli u goste svim ekipama iz vrha tabele. Sada će imati lakša putovanja, a sa najjačima će igrati kod kuće. Na nama je da se odmorimo, regenerišemo i pripremimo za Krku i Šarlroa poslije Nove godine. Važno je da sami odlučujemo o plasmanu na Fajnal for".

Pešić je konstatovao da je Zvezda pod vođstvom nove uprave stao na noge, ali da u budućnosti ne može biti ovako drastičnih pomaka naprijed.

"Napravili smo klub i tim. Taj klub sada egzistira, pravi rezultate i to je bio korak od sedam milja. Više neće biti takvih koraka, ali biće napretka. Ako klub bude sve bolji, garantujem da će biti i tim. I nije tu bitno samo da plate stižu na vrijeme. Bitna je i podrška, da se trener i igrači osjećaju dijelom velikog kluba! To mnogo znači".

(I. B. - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC