• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kelti ne vjeruju u Božić Batu

Šestomjesečnom čekanju je kraj. Lejkersi su se na Božić osvetili Bostonu za poraz u NBA finalu prošle sezone - 92:83 (23:24, 28:21, 20:22, 21:16).

 NBA: Kelti ne vjeruju u Božić Batu  Izvor: MONDO

Kelti su poslije oborenog rekorda, 19 uzastopnih pobjeda, stali u "gradu Anđela". Božić Bata je bio Kobi Brajant.

Najbolji igrač Lejkersa nanizao je 27 poena, uz devet skokova i pet asistencija, a u stopu ga je pratio "pomoćnik" Pau Gasol, koji je od svojih 20, sedam poena postigao u posljednja tri minuta.

I upravo je u finišu odlučen pobjednik. Od rezultata 79:81, na 3,57 do kraja, domaćin je napravio seriju 13:2.

"Dugo smo čekali ovu priliku. Dočekali smo je i - pobijedili", izjavio je poslije utakmice bek Lejkersa, Saša Vujačić, strijelac deset poena.

"Uopšte ih ne volim. Mnogi nas zovu mlakonjama, ali to nema veze, jer mi znamo koliko možemo. Prošle sezone su osvojili titulu, a ova je naša", kategoričan je bio Vujačić.

Vladimir Radmanović je na parketu proveo samo minut, bez učinka.

Kod Bostona, najefikasniji je bio Kevin Garnet sa 22 poena, kojima je dodao devet uhvaćenih lopti, dok je Pol Pirs uz 20 poena imao i deset skokova.
Fil Džekson je postao šesti trener u istoriji NBA lige koji je ostvario 1.000 pobjeda (uz 423 poraza). Podvig je postigao sjedeći na klupi Bulsa i Lejkersa.

"Fil je jedan od najvećih trenera svih vremena", pohvalio je kolegu Dok Rivers, prvi stručnjak Bostona.

"To je nevjerovatna cifra. Mogu da garantujem da ja neću ostvariti 1.000 pobjeda, jer neću trajati toliko", nastavio je Rivers.

Igrači Klivlenda su se kockali. U prazničnom raspoloženju su izašli na parket da odmjere snage sa već otpisanim Vašingtonom, ali su do 25. pobjede stigli tek u finišu - 93:89.

Boston je, uprkos trećem porazu, sa 27 pobjeda i dalje najbolji tim lige, Klivlend ima poraz više, dok su Lejkersi treći tim u NBA sa 24 pobjeda i pet poraza.

Orlando je oduvao Šarlot u Božićnom matineu - 88:68 (29-14 32-17, 13-24 14-13).

Medžik je do ubjedljivog trijumfa stigao zahvaljujući furioznim serijama u prvoj (8:0) i drugoj četvrtini (13:0). Domaćina je predvodio Hidajet Turkoglu sa 20 koševa.

Nju Orleans je bez povrijeđenog Predraga Stojakovića zabilježio najslabiji procenat šuta iz igre u sezoni - samo 33,3. Ujedno, 68 poena mu je negativni rekord sezone.

Rodžer Mejson, košarkaš San Antonija, nije probacio loptu kroz obruč u Feniksu do 4,3 sekunde prije kraja meča. Onda je iz ugla pogodio trojku za trijumf Mamuza - 91:90.

Po 25 poena postigli su Tim Dankan (San Antonio) i Amare Stodemajer (Feniks), s tim što je div Mamuza imao četiri skoka više - 17.

Na toj utakmici Šekil O'Nil je ušao u istoriju - postao je drugi igrač u NBA ligi koji je promašio 5.000 slobodnih bacanja. Prije njega to je "uspjelo" samo Viltu Čemberlenu.

Dirk Novicki je u Portlandu držao čas košarke. Sa 30 poena je predvodio Dalas do uspjeha na gostovanju - 104:92.

Rezultati:

LA Lejkers - Boston 92: 83

Feniks - San Antonio 91: 90

Klivlend - Vašington 93:89

Orlando - Nju Orleans 88:68

Portland - Dalas 94:102

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC