• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojkins napustio Virtus, neće se ni vratiti

Drugoplasirani tim italijanskog prvenstva i drugi najniži igrač u istoriji NBA lige razišli su se zbog njegovog neprofesionalnog ponašanja.

 Bojkins napustio Virtus, neće se ni vratiti  Izvor: MONDO

Klaudio Sabatini, generalni menadžer Virtusa iz Bolonje, izjavio je da Erl Bojkins više nije član tog kluba, pošto je otputovao na "praznovanje" u Ameriku i tako napravio težak disciplinski prekršaj.

Bojkins se prethodno naljutio na poslodavce, koji mu nisu dozvolili da ode kući na četiri dana. Umjesto toga je ostao u Bolonji, na Božić odigrao utakmicu sa Ferarom i poslije toga, na svoju ruku, ipak otišao kući.

Virtus je pobijedio Feraru rezultatom 78:63 i sa skorom 8-4 izbio na drugo mjesto, iza neporaženog Montepaskija, ali je američki plejmejker ostao bez poena i asistencije za 17 minuta u igri, pa su mnogi posumnjali da je bojkotovao svoj tim.

Bojkins je ljetos stigao u Evropu poslije deset sezona u najkvalitetnijoj ligi na svijetu. Tamo je igrao za Nju Džersi, Klivlend, Orlando, Los Anđeles Kliperse, Golden Stejt, Milvoki i Šarlot, a najbolje partije pružao je između 2003. i 2007. godine u dresu Denver Nagitsa.

Sa Virtusom je potpisao ugovor na 3,5 miliona dolara po sezoni (neto), što ga je učinilo najbolje plaćenim košarkašem u istoriji "palakanestra".

Visok samo 165 centimetara, upisan je u enciklopediju NBA lige kao najniži igrač svih vremena poslije Tajrona "Magzija" Bogsa (160cm).

Za Bojkinsa se pričalo kako iz "benča" može da podigne više od 140 kilograma, iako mu se tjelesna težina tokom karijere kretala između 60 i 65 kilograma.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC