• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krah novinara u Basket sitiju...

FMP Železnik otvorio je u utorak i treću dvoranu... Radnici tog kluba pobijedili su lako i ubjedljivo selekciju novinara sa 63:49.

 Krah novinara u Basket sitiju... Izvor: MONDO

FMP iz Železnika otvorio je u utorak novu košarkašku halu, treću u svom sportskom kompleksu, a ona će biti namijenjena radu mlađih kategorija, koje su tradicionalno najuspješniji proizvod kluba.

Predsjednik kluba iz Železnika Nebojša Čović rekao je da će sve tri hale biti stalno u funkciju. U Železniku će raditi seniori, u Basket lendu pioniri i škola košarke, a u novoj sali, Basket sitiju, kadeti, juniori i mladi tim.

"Imamo oko 600 dječaka u pogonu, jako je teško da postignemo sve to i napravimo standarde potrebne za normalan rad. Drugo, školske sale su postale skupe i nisu adekvatne za nas, tako da sada potpuno rješavamo problem infrastrukture", rekao je Čović poslije ceremonije otvaranja.

Predsjednik FMP-a najavio je u maju da će klub izgraditi veliku dvoranu za prvi tim i dodao da očekuje početak radova sledeće ili 2010. godine.

"Ako popusti kriza i riješimo druge probleme, trebalo bi sledeće godine da počnemo izgradnju. Idejni projekat je gotov, sada radimo dalje elemente. Očekujem radove ili sledeće ili 2010. godine", kazao je Čović.

Nova hala bi trebalo da ima 11.000 mjesta i da ima dvije pomoćne sale.

Ceremoniji otvaranja Basket sitija prisustvovali su selektor Srbije Dušan Ivković, beogradski sekretar za sport Igor Miklja, kao i košarkaški i sportski funkcioneri i radnici iz zemlje.

Uprava - Press 63:49

Pošto su Miklja i Ivković presjekli vrcu i prvi šutnuli na koš (Miklja pogodio "zicer", Ivković promašio sa penala), uprava FMP Železnika i novinari odigrali su prijateljski meč.

Radnici FMP-a iz Železnika pobijedili su lako i ubjedljivo selekciju novinara sa 63:49.
Poslije izjednačenog početka, novinari su poveli 16:14 košem Darka Plavšića iz Blica, ali je FMP brzo povratio vođstvo i nije ga ispuštao do kraja meča.

U neuigranoj i veseloj gostujućoj postavi najbolji igrač bio je novinar dnevnika Danas Luka Spasovski, ali je njegov statistički učinak ostao nepoznat, kao i ostalih učesnika, jer su novinari protestima uspjeli da se izbore protiv vođenja statistike.

Novinarka Sportskog žurnala Biljana Kostreš, koja radi i kao sudija za stolom na utakmicama, vodila je statistiku, ali su je njene kolege optužile "da nije normalna" i nagovorile je da odustane kako njihov slab učinak na terenu ne bi ostao zabilježen.

Stručni štab novinarske ekipe činio je trio dnevnog lista Sport. Vladimir Stanković kao glavni trener i Dejan Kontić (koji je došao uprkos zdravstvenim tegobama) i Đorđe Matić kao pomoćnici. Iako se na terenu nije istakao, opšta je ocjena izvještača da je Jovo Karanović iz Žurnala sa klupe za rezerve dao nemjerljiv doprinos porazu.

U novinarskom timu nalazila se i novinarka Sporta Nina Spasojević, kao jedina dama, ali nju su saigrači uglavnom ignorisali, uprkos obećanjima da to neće činiti.

Nasuprot izvještačima, FMP je igrao složno i angažovano, a ekipu su predvodili tim-menadžer Davor Ristović, koordinator mlađih selekcija Srbije Slobodan Klipa, kao i Branko Karalejić, Aleksandar Glišić, Darko Antić, Vanja Guša i drugi.

(Beta/MONDO, Foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC