• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan čudno, Zvezda teško do bodova

Partizan i zvezda počeli su 2009. godinu onako kako su završili prethodnu: crno-bijeli pobjedom u Sloveniji, a crveno-bijeli pred svojim navijačima.

 NLB: Partizan čudno, Zvezda teško do bodova  Izvor: MONDO

Način na koji su došli do novih bodova ipak je bio malo drugačiji.

Partizan je bio na dobrom putu da poslije Krke "pregazi" i Helios, ali je dozvolio domaćinu da serijom od 23:3 ublaži poraz na podnošljivih 59:49 (23:6, 14:10, 17:13, 5:20).

Zvezda je otišla na praznični odmor uvjerljivom pobjedom nad FMP Železnikom, da bi se ove subote propisno namučila sa Krkom, koju je jesenas u Novom Mestu savladala sa 27 poena razlike!

Ovog puta, u jednoj od slabijih partija crveno-bijelih od dolaska Svetislava Pešića, bilo je 77:67 (22:24, 21:19, 21:11, 13:13).

Da su cijelu utakmicu odigrali kao prvo poluvrijeme, učenici Duška Vujoševića u Domžalama bi vjerovatno postavili nekoliko rekorda Jadranske lige.

Heliosu je trebalo više od osam minuta da postigne prve poene (Džejkobsen iz slobodnih bacanja), Partizan je vodio 14:0, 30:6 i u 19. minutu, poslije "polaganja" Milenka Tepića čak sa 37:9.

Domaći tim je krajem druge i početkom treće četvrtine uzvratio serijom od 10:0 i na kratko sišao ispod "minus 20". Uroš Tripković ih je serijom koševa iz daljine opet "zaledio" na nižoj temperaturi, da bi poslije 54:26 u 29. minutu došlo do opuštanja koje nije karakteristično za sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Vujošević je, logično, zamijenio neke od glavnih poluga tima, petorka na terenu počela je da igra tek da prođe vrijeme, a Helios korak po korak zapretio senzacionalnim preokretom. Partizan je za skoro cijelu poslednju četvrtinu dao samo tri poena, domaćin prišao na 57:49, ali nije bilo vremena da uradi više od toga.

"Starteri" su zaigrali čvršću odbranu, a Aleksandar Rašić sa dva penala u posljednjem napadu spriječio da crno-bijeli završe četvrtinu sa tri poena na svom kontu. Vjerovatno bi i to bio rekord...

Rašić je sa 13 poena bio i najefikasniji kod pobjednika. Uroš Tripković i Stefon Lazmi dali su po deset poena, dok je u ekipi Heliosa Aljaž Janša ubacio 15. Partizan je imao čak 22 izgubljene lopte.
Zvezdu je u hali Pionir pozdravio već standardno veliki bro navijača, ovog puta oko 4.000. Ipak, takmičarska pauza i poremećen ritam rada itekako su se odrazili na igru Pešićevog tima, naročito u fazi napada, gdje nisu mogli da dovedu stvari u red pukom željom i zalaganjem.

Na drugoj strani, igračima Krke je u prvim minutima sve polazilo za rukom. Pogodili su sedam od osam šuteva iz igre i poslije četiri minuta poveli sa 16:7.

Crveno-bijeli su se zahvaljujući presingu i nekolicini "banana" vratili u život prije isteka prve četvrtine, a konačno su poveli u 13. minutu, kada je Elmedin Kikanović sa sedam poena završio seriju od 10:0, započetu trojkom Marka Kešelja - 32:28.

Međutim, Zvezda nije imala kontinuitet pametne igre u napadu, priča se svodila uglavnom na individualna riješenja, tako da ni 64:54 poslije tri četvrtine ili 67:56 sedam minuta prije kraja nisu bili dovoljni za mirnu završnicu.

Krka je smanjila na 71:66, mogla je da učini finiš dramatičnim, ali su njeni igrači vezali tri promašaja u ključnim momentima. To su umjeli da kazne Roberts ofanzivnim skokom i Bakić košem za 74:66, kojim je pitanje pobjednika konačno riješeno.

Jedini šuterski raspoložen igrač bio je Andre Ovens sa 18 poena (trojke 4-6). Kešelj je postigao 11, a Kikanović deset poena, debitovao je krilni centar Oliver Stević, ali je za nešto više od tri minuta ostao bez učinka.

Ako je nešto bilo pozitivno u igri Zvezde, to su svakako 14 ukradenih lopti. Kada se dodaju "neiznuđene" greške igrača gostiju, ukupno su ih načinili 23 - previše da bi slavili u Beogradu.

Narednog vikenda i Partizan i Crvenu zvezdu čekaju mnogo kvalitetniji protivnici. Crno-bijeli dočekuju Hemofarm, dok crveno-bijeli idu u goste Olimpiji i biće im to prvo gostovanje poslije 25 dana.

REZULTATI 15. KOLA:

Helios - Partizan 49:59
Crvena zvezda - Krka 77:67
FMP Železnik - Olimpija 82:70
Zagreb - Split 65:78
Zadar - Cibona 86:77

IGRANO RANIJE:

Hemofarm - Bosna 79:74
Budućnost - Vojvodina 82:68

TABELA: Partizan 14-1, Crvena zvezda 13-2, Hemofarm 12-3, Zadar 10-5, Cibona 10-5, Budućnost 9-6, Olimpija 6-9, FMP 6-9, Bosna 6-9, Split 6-9, Vojvodina 4-11, Krka 4-11, Helios 3-12, Zagreb 2-13.

PAROVI 16. KOLA: Bosna - Zadar (9. januar), Partizan - Hemofarm, Olimpija - Crvena zvezda, Vojvodina - FMP Železnik, Split - Budućnost (10. januar), Krka - Helios, Cibona - Zagreb (11. januar).

(MONDO, foto: ABA, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC