• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: "Sječa" favorita, Lejkersi vode

Los Anđeles uz odličnu partiju Radmanovića pobijedio Portland i preuzeo vrh NBA tabele. Od autsajdera izgubili Boston, Klivlend, Orlando i Dalas.

 NBA: "Sječa" favorita, Lejkersi vode Izvor: MONDO

Četiri meča odigrana u nedelju uveče i ponedeljak ujutru po našem vremenu rezultirala su velikim iznenađenjima, jer su timovi koji su zajedno imali samo 41 trijumf, pobijedili timove koji zajedno imaju - 102.

Izgubili su lideri sve tri divizije Istočne konferencije: Boston, Klivlend i Orlando, a to su Los Anđeles Lejkersi iskoristili da pobjedom nad Portlandom postanu vlasnici najboljeg skora u ligi. Sa 27 pobjeda i pet poraza imaju 84,4 odsto uspješnosti, Boston 82,9, Klivlend 81,8.

Veliki doprinos šestom uzastopnom trijumfu Lejkersa, a petnaestom ako se računaju samo mečevi kod kuće, dao je i Vladimir Radmanović.

Krilni igrač koji je ove jeseni u nemilosti trenera Fila Džeksona bio je treći strijelac tima, iza Kobija Brajanta i Pau Gasola. Radmanović je dao 16 koševa i uhvatio četiri lopte, šutirao je 2-3 za dvojku, 2-3 za trojku i 6-7 sa linije slobodnih bacanja.

Aktuelni šampioni, Boston Seltiksi, očigledno se nalaze u krizi. Poslije starta 27-2, uslijedio je poraz od Lejkersa na Božić, što je bio početak neučekivano lošeg perioda. "Kelti" su u Njujorku doživjeli četvrti neuspjeh na poslednjih šest utakmica!

Vilson Čendler je sa 31 poenom postavio rekord karijere, Al Harington zaustavio se na 30. Na drugoj strani raspoložen je bio samo Pol Pirs (31), Rej Alen ubacio je 16, ali Kevin Garnet završio je meč sa samo šest poena, uz devet skokova i pet blokada.

"Samo treba da ostavimo ovaj period iza sebe. Znamo da smo mnogo bolji tim nego što pokazujemo", rekao je Pirs.

Toronto je savladao Orlando, uz 26 poena nekadašnje zvijezde Evrolige i Makabija, Entonija Parkera. Gostima nije vrijedilo što je snažni centar Dvajt Hauard ubacio 39 poena, pri čemu je promašio sedam slobodnih bacanja.

A, Medžik je izubio sa šest poena razlike...

Veliki autsajder bio je i Vašington, vlasnik svega sedam pobjeda ove sezone. Vizardsima je u goste došao treći tim lige, Klivlend i Lebron Džejms.

Vizardsi su prokockali 16 poena razlike, ali su ipak uspjeli da pobjede košem Entoana Džejmisona, u saradnji sa spornom odlukom sudija.

Lebron Džejms je zaustavljen na 30 poena, tako što mu je 2,3 sekunde prije kraja poništen koš za izjednačenje (bilo bi 79:79). Sudije su procijenile da je napravio korake, a on je poslije meča zatražio od NBA lige da zaštiti "dribling krabe".

Šta je "dribling krabe", to samo Lebron zna, jer je on sam tako nazvao pokret, koji je po mišljenju sudija suprotan pravilima.

"To je bila loša odluka. Deset puta sam odgledao snimak i nisam vidio ništa loše. Izgleda kao da su koraci jer je dribling spor, a noge se podižu malo više, ali neka sudije analiziraju šta radim i vidjeće da je to potpuno legalan dvokorak, kao bilo koji drugi", rekao je Džejms.

"Sječu" favorita izbjegao je Detroit, koji je košem Alena Ajversona 2,8 sekundi prije kraja (silazna putanja!) pobijedio Kliperse u Los Anđelesu, ali ne i Dalas.

Mavsi su doživjeli katastrofu u susretu sa mladim Memfis Grizlisima, za koje je konačno zaigrao Marko Jarić. Srpski plejmejker proveo je na terenu 14 minuta i zabilježio tri poena (šut 1-3), tri skoka i dvije asistencije. Darko Miličić još se oporavlja od povrede.

REZULTATI:

(skor 14-20) Toronto - (26-8) Orlando 108:102
/Parker 26p - Hauard 39p, 8sk/

(7-25) Vašington - (27-6) Klivlend 80:77
/Džejmison 26p, 13sk - Džejms 30p, 10as/

(8-25) LA Klipers - (21-11) Detroit 87:88
/Gordon 31p - Staki 24p, 6as/

(11-23) Memfis - (20-13) Dalas 102:82
/Majo 21p, 6sk - Novicki 28p/

(13-19) Njujork - (29-6) Boston 100:88
/Čendler 31p, 8sk - Pirs 31p, 7sk/

(27-5) LA Lejkers - (20-14) Portland 100:86
/Brajant 26p - Oldridž 22p, 11sk/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC