• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Šarlroa: Jedina matematika - pobjeda!

"Da mi pobijedimo Šarlrou, ako je moguće sa sedam poena razlike, pa da vidimo koga ćemo dobiti u drugom krugu", jasan je Svetislav Pešić.

 Zvezda - Šarlroa: Jedina matematika - pobjeda! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde riješeni su da pobijede belgijski Šarlroa u petom kolu Evrokupa (utorak, 19.30) i osvoje prvo mjesto u F grupi, iako se još ne zna da li bi im viši plasman donio lakše rivale u narednoj fazi takmičenja.

"Pratimo razvoj situacije i informišemo se o mogućim protivnicima, ali pred ovu utakmicu imamo samo jednu matematiku, a to je pobjeda. Da mi pobijedimo Šarlrou, ako je moguće sa sedam poena razlike, pa da vidimo koga ćemo dobiti. Bili prvi ili drugi, uvijek će moći da se kaže: e, bolje bi bilo kada bismo igrali sa nekim drugim", rekao je novinarima Svetislav Pešić.

Svaku od četiri grupe druge faze Evrokupa činiće po dvije prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz sadašnjih osam grupa.

Zvezda i Šarlroa, koje su dva kola prije kraja obezbijedile "evropsko proljeće", ukrstiće se sa ekipama iz grupe E (trenutno su izjednačeni Gran Kanarija, Lijetuvos Ritas, Azovmaš i Asvel), grupe G (prva Pamesa, drugi najvjerovatnije Fortitudo) i grupe H (prvi Bilbao, drugi Hemofarm ili Budućnost).

Ako budu drugi, crveno-bijeli će od 27. januara do 10. marta igrati sa pobjednikom grupe G, Pamesom, Hemofarmom ili Budućnošću. Ako budu prvi, ići će na drugoplasiranog iz grupe G, Fortitudo i Bilbao.

Zvezda je na startu Evrokupa poražena u Belgiji rezultatom 71:65 i to joj je bio jedan od samo tri neuspjeha u zvaničnim utakmicama ove sezone.

"Šarlroa je ekipa sa ozbiljnim trenerom Anzulovićem, sedmoricom izvrsnih Amerikanaca, Hrvatima Lalićem i Baraćem, koji je u prvom meču bio igrač odluke. Bekovi Džonson i Hamilton će sledeće sezone sigurno igrati za bogatije klubove. Mislim da nam je osnovni zadatak da zaustavimo igru Džonsona u tranziciji. Kada imamo takvog igrača na drugoj strani, naš napad treba da bude najbolja odbrana", analizirao je rivala trener Zvezde.

Zdravstvena situacija na Malom Kalemegdanu je dobra, Borisa Bakića muče leđa, ali bi najbolji Pešićev defanzivac trebalo da se nađe u timu. Što se tiče povratka Tadije Dragićevića, nema nikakvih promjena.

"Tadija prolazi specijalne terapije, jača mišiće koji drže koljeno i naredne nedelje će početi da trči. U ovom trenutku ne razmišljamo o njemu, ali se nadamo da će biti spreman krajem mjeseca".

Pešić je konstatovao da njegovu ekipu u drugoj polovini sezone čeka veoma težak zadatak, da održe visok standard koji su sami sebi nametnuli tokom prethodna tri mjeseca.

"Biće teško da ponovimo učinak iz 2008. Ako nam to pođe za rukom, bićemo prvi u svim takmičenjima. Čekaju nas teža gostovanja i neizvjesnije utakmice nego tokom jeseni. Vidjeli ste protiv Krke da su sada i protivnici motivisaniji kada nam dođu u goste. Nosimo povećane obaveze i odgovornost, prema sebi, prema javnosti, navijačima..."

Šarlroa (4-0) i Crvena zvezda (3-1) zauzimaju prva dva mjesta u grupi, Turov je treći sa skorom 1-3, ali ne može da prestigne crveno-bijele zbog poraza u međusobnim susretima.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC