• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Za Panionios nam ne treba čudo

Dva kola prije kraja prve faze Evrolige, Partizan ima skor 3-5 i "brdo" varijanti za plasman u Top 16. Raspored nije nimalo lak.

 Vujošević: Za Panionios nam ne treba čudo Izvor: MONDO

U srijedu u Pionir stiže direktni konkurent Panionios, a naredne nedelje crno-bijeli idu u Moskvu, u goste aktuelnom prvaku Evrope, koji teško da će dozvoliti da još jednom izgubi pred svojim navijačima (u prethodnom kolu savladao ih je Real).

Najrealnija kombinacija, sa pobjedom i porazom u te dvije utakmice, stvara situaciju u kojoj će Partizanova sudbina zavisiti i od rezultata drugih mečeva. Ali otom-potom...

"Ulazeći u Evroligu, naš osnovni cilj bio je da budemo ravnopravni u grupi koja se pokazala najjačom u takmičenju. Mi smo to uradili, a naravno da imamo želju da se plasiramo dalje, prema prikazanom smo to i zaslužili. Bilo je dosta rezultata koji nam nisu odgovarali, pa se nadam da će nam u poslednja dva kola neki od njih ići u našu korist. Naravno, nešto ćemo morati i sami da uradimo", istakao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare.

Panionios je u Atini savladao crno-bijele rezultatom 72:67, uz famoznu nepriznatu trojku Veličkovića uz zvuk sirene. Partizanu je neophodan revanš, a bilo bi od velike važnosti da razlika bude veća od pet poena.

"Panionios je treća ekipa u Grčkoj, poslije Panatinaikosa i Olimpijakosa, objektivno u našem rangu. Imamo imperativ pobjede, a naša je prednost što tako važnu utakmicu igramo na svom terenu. Sa energijom navijača, koji su najbolji u Evropi, šanse za pobjedu su nam veće", rekao je trener crno-bijelih.

Vujošević je ocijenio da glavna snaga grčke ekipe leži u kolektivnom pristupu i uigranosti.

"Nemaju zvučna imena, kao CSKA, Real i drugi klubovi, ali imaju homogen sastav, u kojem svaki igrač ima određenu ulogu. Skladno su ukomponovani, igraju čvrstu odbranu i vrijede više od prostog zbira pojedinačnih kvaliteta. Ipak, to nije tim protiv kojeg je neophodno napraviti čudo ili imati spektakularan dan. Dovoljni su maksimalan angažman i borbenost", dodao je on.

Utakmica devetog kola D grupe Evrolige počinje u srijedu od 20.45 časova. Takođe u srijedu sastaju se CSKA i Efes, a u četvrtak Armani Džins i Real.

Na tabeli vodi CSKA (skor 6-2), prate ga Real (5-3), Efes (4-4), Partizan, Armani Džins i Panionios (po 3-5).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC