• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović za MONDO: Partizan je favorit

Proljetos Panatinaikos, sada Panionios. Partizanov rival u ključnoj evroligaškoj utakmici ponovo je grčki tim predvođen srpskim trenerom.

 Trifunović za MONDO: Partizan je favorit Izvor: MONDO

Dva kola prije kraja prve faze takmičenja, Panionios se sa crno-bijelima, Armani Džinsom i Efes Pilsenom bori za preostala dva mjesta koja vode u Top 16.

Njegov strateg Aleksandar Trifunović prepustio je Partizanu ulogu favorita u meču devete runde grupe D, naglasivši da to u suštini ne znači mnogo.

"Ako je grupa u kojoj igramo nešto pokazala, pokazala je da papir ne mora da bude relevantan. Mnogi rezultati nisu bili u skladu sa očekivanjima", rekao je Trifunović za MONDO, uoči treninga atinske ekipe u hali Pionir.

"Probaćemo da odigramo najbolje i da ostanemo u okviru naših želja sa početka Evrolige, da do kraja budemo konkurenti za plasman među 16. Želimo da se takmičimo sa Partizanom svih 40 minuta, a ono što smo do sada pokazali daje nam za pravo da gajimo određeni optimizam. Mislim da neke stvari predstavljaju prednost Partizana u ovom trenutku, prije svega kult igranja Evrolige i talenat oplemenjen iskustvom koje ti momci nose".

U srijedu (20.45 časova) ćete se suočiti sa Vama poznatom atmosferom, koju kreira 6-7.000 Partizanovih navijača. Kako ćete za to pripremiti igrače?

"Pionir je možda i najvrući teren u Evropi. Doprinos publike tu je apsolutno jednak učinku igrača na parketu. Partizan je iz takve atmosfere, naravno uz kvalitetan rad na treninzima, izrastao u vrlo ozbiljan evroligaški klub. To je dokazao prošle sezone, kada je došao pred vrata Fajnal fora. Jedna od stvari koje krase prave igrače je želja da igraju u takvoj atmosferi i ja smatram da imam dovoljno takvih u Panioniosu".

Na crno-bijelima je dodatni pritisak, da pobijede bar sa šest poena razlike?

"Mislim da su oba tima već pokazala da su sposobna i za pozitivnu i za negativnu reakciju, bez obzira na to da li je imperativ prisutan. Prema tome, to je više stvar teorije. I Partizan i Panionios imaće svoju šansu, a samim tim što se igra u Beogradu, prednost je na njihovoj strani. Ja sam pred našu utakmicu u Atini rekao da su šanse 50:50. Na bilo kojem drugom terenu, Partizan ima veće šanse da pobijedi. Ali to sigurno ne umanjuje našu želju i motiv. Biće nam zadovoljstvo da igramo ovdje".

Jedina ste ekipa u grupi koja je imala rješenje za Partizanovu igru u reketu?

"Partizan je na nivou Evrolige dominantna ekipa u ofanzivnom skoku. To je produkt dobrog i konstantnog rada, taj skok im donosi dozu samopouzdanja i slobode i mislim da je to jedan od ključeva igre protiv njih. Možda ne definitivan, ali svakako jedan od uslova da bi se došlo do dobrog rezultata. Partizan ima odlične atlete, igrače sa izgrađenim fajterskim karakterom i to se ispoljava upravo velikim brojem uhvaćenih lopti u fazi napada".

Kako doživljavate to što se utakmica igra na Božić?

"Mislim da je tužno što igramo na ovaj praznik. Uvijek nam se zalamaju utakmice na Badnje veče ili na Božić i mislim da bi konačno trebalo nešto da se uradi po tom pitanju. Recimo da ruski timovi istupe zajedno sa nama i da se traži izuzeće".

U poslednjem kolu dočekujete Armani Džins. Da li imate razrađene kombinacije za plasman u Top 16?

"Nema bolje kalkulacije od pobjede u utakmici koja predstoji. Vjerujte da do prije tri dana uopšte nisam razmišljao o Partizanu. Možda je taj meč bio u podsvjesti nekom od igrača, ali mi jednostavno nemamo tu širinu i kvalitet da bismo gledali po dva-tri meča unapred i tako rasipali koncentraciju. Na klupskim sastancima nikada ne razgovaramo dalje od jedne utakmice i zato mislim da je izlišno pričati 'šta bi bilo ako bi bilo'. Poslije utakmice će se sigurno znati više nego prije nje, ali će i uoči poslednjeg kola ostati u opticaju veliki broj varijanti za konačan raspored na tabeli".

EVROLIGA JE VRSTA ZAVISNOSTI

Aleksandar Trifunović vodiće utakmicu u hali Pionir poslije tri i po godine. Toliko je prošlo otkako je tadašnja uprava Crvene zvezde procijenila da Dragan Šakota predstavlja bolje rješenje za poziciju šefa struke.

U inostranstvo ste otišli na "mala vrata", kao asistent Zmaga Sagadina u Lijetuvos Ritasu. Reputaciju u Evropi izgradili ste, za mnoge, iznenađujućom brzinom. Kako doživljavate to što ste drugu sezonu zaredom trener jednog evroligaša?

"Evroliga je vrsta zavisnosti, za svakoga ko se jednom oproba u njoj. U njoj se igra košarka na najvišem nivou i za mene je izuzetno zadovoljstvo da budem dio toga. Ne kažem da timovi koji igraju Evrokup ili samo domaće prvenstvo nemaju svoju vrijednost, ali mislim da je Evroliga svačiji cilj".

"Debitovao sam sa Lijetuvos Ritasom, dokazao i sebi i drugima da mogu da radim na zavidnom nivou. Ekipu koja je bila puna nepoznatih igrača doveo sam na prag četvrtfinala. I sa Panioniosom sam ove sezone imao par dobrih utakmica, što je za mnoge bilo iznenađenje, ali ne i za nas u klubu, pošto znamo koliki smo napor uložili. Želja da ostanem na tom nivou predstavlja veliki motiv za dalji rad".

Možete li da zamislite gdje će Vas dalje voditi trenerski put?

"Da znam šta nosi budućnost bio bih vrlo spokojan. Svaki posao koji dobijem pokušavam da odradim na najbolji način. Pred ekipe koje treniram postavljam samo jedno moranje, a to je da pruže maksimum i da najpoštenije odradimo posao za koji smo bogom dani i koji nam je omogućio da budemo srećni, jer radimo posao koji volimo. Sa Panioniosom imam ugovor na dvije godine. Za sada sve ide normalnim putem, imam želju da i sebi i ekipi omogućim nadogradnju, pun sam energije za takvu stvar. A gdje ću završiti..."

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC