• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: FMP + Hemofarm za - 40!

FMP - Pamesa 65:84, Hemofarm - Bilbao 62:82. Panteri se oprostili od Evrope, Vrščani sa malim izgledima da odu u drugu fazu.

 EVROKUP: FMP + Hemofarm za - 40! Izvor: MONDO

Košarkaši FMP Železnika i Hemofarma, kao domaćini, poraženi su u mečevima Evrokupa sa ukupno 39 poena razlike!

Pantere su u Železniku preslišali košarkaši Pamese u petom kolu Grupe G sa 84:65 (24:27, 18:19:18,26:6,16:13), a u istoj fazi Grupe H, Vrščani su izgubili od još jednog španskog tima, Bilbaoa - 62:82 (14:18, 14:25, 13:16, 21:23).

Plasman FMP Železnika u drugu fazu od ranije je bio u domenu teorije, a sada ni to nije ostalo timu Milovana Stepandića, dok je Hemofarm imao priliku da se pobjedom plasira među 16 najboljih timova Evrokupa, ali će se to sada teško ostvariti.

U Železniku najefikasniji bili su Dragan Labović sa 26 poena, odnosno Rafa Martinez sa 15. Za tim iz Valensije, Vule Avdalović ubacio je 11 poena.

U Milenijumu, prvi strijelac bio je Renaldas Seibutis sa 22 poena, dok je u timu Stevana Karadžića najprecizniji bio Boris Savović sa 17.

PRIJE KRAHA, PANTERI VODILI SA 34:28

Pobjednik utakmice odlučen je u trećoj četvrtini, pošto je FMP u prvom poluvremenu, prijee svega zahvaljujući raspoloženom Laboviću, uspijevao da parira protivniku, čak i da u jednom trenutku povede sa šest poena razlike 34:28.

Labović je u prvom poluvremenu postigao 21 poen, a pogodio je sva četiri šuta "za tri".

Pamesa, koja je u Železniku imala i podršku oko 20 raspoloženih navijača, meč je prelomila kada je, poslije vođstva FMP-a od 52:49 u šestom minutu treće četvrtine, napravila seriju od 19:0 i rezultat preokrenula na 68:52.

Gosti, koji su koristili loš šut FMP-a, u šestom minutu poslednje četvrtine imali su i maksimalnih 23 poena razlike, pošto je Avdalović postigao sedam uzastopnih poena za vođstvo 82:59.

Trener FMP-a Milovan Stepandić poslije utakmice bio je vidno razočaran ponašanjem pojedinaca u svom timu, ali nije želio da bilo koga imenuje.

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali su u drugom pojedini igrači pokazali neozbiljnost, loše zalaganje, nepoštovanje dogovora. Pokazali su da ne zaslužuju da nose dres FMP-a", kazao je Stepandić, koji je kritikovao i suđenje.

"Suđenje izraelskog sudije (Omera Esterona) bilo je na nivou tih mojih igrača, mada je glupo da pričam o suđenju kada smo izgubili sa ovolikom razlikom", naveo je Stepandić i ocijenio da se u igri njegovog tima vidjelo i da nema iskusnog košarkaša koji bi preuzeo odgovornost u odlučujućim trenucima.

Trener Pamese Neven Spahija ocijenio je da je njegova ekipa pokazala da je kvalitetnija od FMP-a, ali nije propustio priliku da pohvali tim iz Železnika.

"FMP, za mene, svake godine pravi čudo, pošto uvijek prodaje igrače, ali uspijeva da napravi dobar tim. U prvom poluvremenu su nam dali 46 poena i naravno da nisam zadovoljan igrom u tom dijelu. Kasnije smo bili bolji u odbrani i stvari su došle na svoje mjesto", rekao je Spahija.

FMP: Čović 7, Labović 26, Marković, Lazić, Ilić 4, Stamenković, Raduljica 2, Protić 2, Musli, Samardžiski 4, Jeremić 16, Milutinović.

PAMESA: Oliver 10, Daglas 8, Perović 9, Vilijams 12, Kuko 6, Mirales 4, Avdalović 11, Martines 15, Pijetrus 1, Nilsen 8.

HEMOFARM U PROBLEMU

Vrščani ni u jednom dijelu meča nisu nagovjestili da žele pobjedu, a kamoli da nadoknade minus od 11 poena iz prve utakmice sa Bilbaom.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić poslije meča rekao je da je njegov tim naišao na kvalitetnu i raspoloženu ekipu koja nema ekstra zvijezde, ali je dobro uigrana zbog čega se sa njom muče svi učesnici bogatog španskog prvenstva.

"Upozoravao sam ekipu na to da su dobro uigrani. Počeli smo nervozno, dozvolili ofanzivne skokove i otvoren šut za tri poena. Nismo imali unutrašnju igru, nedostajala su nam tri igrača iz prve postave", rekao je Karadžić.

Trener Bilbaa Vidorete Tus rekao je da utakmica nije bila jaka koliko su oni očekivali, jer je jedan od najboljih košarkaša Hemofarma Nebojša Joksimović bio povrijeđen.

"Našoj odbrani je bio olakšan posao. Hemofarm je jače počeo drugu polovinu utakmice, ali mi smo bili spremni", rekao je Tus.

Hemofarm je u dosadašnjem toku sezone ostvario dvije pobjede i doživio tri poraza, pa će za plasman u osminu finala morati da se bori u poslednjem kolu takmičenja.

Bilbao je već obezbijedio prvo mjesto, a Hemofarmu će rivali za drugu poziciju biti crnogorska Budućnost i češki Nimburk.

HEMOFARM: Pavković 8, Despotović 3, Lambić, Božović 2, Marković 5, Savović 17, Krstović 2, Mačvan 6, Petrović, Borisov 4, Obrenović, Marjanović 15.

BILBAO: Hampl 13, Gardija 5, Sainutis 22, Savović 8, Banić 2, Salgado 11, Vajs 4, Vaskez 5, Luis 5, Blums 3.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC