• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Veseli Partizan

Košarkaši Partizana ostvarili su važan trijumf u devetom kolu Evrolige, pošto su u Beogradu nadigrali Panionios rezultatom 80:57.

 EL: Veseli Partizan Izvor: MONDO

Crno-bijeli su ukupno četvrtom pobjedom u najelitnijem evropskom takmičenju savladali direktnog rivala u grupi D u borbi za plasman u Top 16 fazu i revanširali mu se za poraz u Atini u četvrtom kolu.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Jan Veseli sa 19 poena i čak 10 uhvaćenih lopti, Stifon Lazmi i Uroš Tripković upisali su po 12 pogodaka, a Milenko Tepić 11 poena.

Kod gostiju iz Atine istakao se Aron Majls sa 14 pogodaka, pet skokova i pet asistencija, Ivan Zoroski zabilježio je 12, dok je Loni Bakster notirao 11 poena.

Crno-bijeli su na startu meča ostvarili ključnu seriju od 20:0, i stekli visoku prednost, koju gosti iz Grčke nisu mogli da nadoknade u nastavku. Domaći tim je u trećem minutu gubio 7:2, ali su onda za pet minuta nanizali 20 poena (22:7) i u potpunosti preuzeli konce igre. Najbolji u tom periodu bio je mladi centar Jan Veseli, koji je upisao 11 poena i četiri skoka.

Tim trenera Aleksandra Trifunovića pokušao je u nastavku agresivnijom igrom da smanji razliku. Panionios, predvođen Aronom Majlsom, je za 137 sekundi "vezao" 10 poena, više nego ukupno u prvoj četvrtini, i prišao na 30:19, ali je Partizan uspio da odbije taj napad i zadrži tu prednost i poslije prvih 20 minuta igre (44:33).

U drugom poluvremenu domaći, nošeni podrškom više od 6.500 navijača, ponovo su pojačali ritam, ali i vođstvo, nakon čega su, bez problema, upisali novu evropsku pobjedu.

Mrlju na važan trijumf stavili su navijači domaćeg tima, odnosno jedan dio njih, koji je na kraju prvog poluvremena pogodio predmetom sa tribina italijanskog sudiju Roberta Kjarija u glavu.

Partizan može očekivati oštru kaznu poslije tog incidenta, iako je poslije serije sankcija u prošlosti ove sezone imao veoma disciplinovane navijače. Nekorektno ponašanje fanova crno-bijelih uslijedilo je nedugo poslije protesta i tehničke greške treneru Vujoševiću, koji se kod zapisničkog stola pobunio zbog jedne izmjene.

Partizan poslije devet odigranih mečeva ima skor 4-5, koliko ima i trećeplasirani Efes Pilsen, koji je na svom terenu pretrpeo poraz od CSKA (55:74). Panionios sada ima učinak 4-5, a Milano (3-5) u četvrtak u posljednjem meču grupe D dočekuje lidera Real Madrid (6-2).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC