• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Borićemo se i protiv CSKA

Trener Partizana Duško Vujošević bio je veoma zadovoljan pobedom nad Panioniosom, kojom je njegov tim stigao nadomak plasmana u Top 16.

 Vujošević: Borićemo se i protiv CSKA Izvor: MONDO

Crno-bijelima će vjerovatno biti potrebna pomoć, u vidu povoljnih rezultata drugih utakmica, ali je Vujošević istakao da Partizan neće sljedeće srijede ići u Moskvu na izlet.

"Već u subotu nas očekuje Hemofarm, a onda idemo u Moskvu da igramo. Sigurno je da nećemo čekati samo da nam drugi rezultati donesu mjesto u Top 16. Ipak, već sada možemo da kažemo da smo u Evroligi dostojno reprezentovali klub, Beograd i državu".

Vujošević je pohvalio čitav svoj tim, iako nije odigrana perfektna utakmica.

"Pod košem nam je dosta falio povrijeđeni Rakočević, Lazme je zbog ličnih grešaka igrao manje nego što je trebalo, Veličković je takođe povrijeđen... Jan Veseli je do kraja demonstrirao o kakvom se talentu radi, ali ovo je ipak pobjeda cijele ekipe".

Stručni štab Partizana imao je jasnu predstavu o protivnikovim slabim tačkama.

"Znali smo da su jako dobri u odbrani, ali i da imaju određene limite kada je u pitanju napad. Sa tim iskustvom postavili smo odbranu da iskoristimo njihove mane. Počeli smo odlično, ali se onda u jednom periodu nismo snašli na njihovu povećanu agresivnost. Kraj drugog poluvremena mogao je da nas košta, pre svega zbog moje tehničke greške. Bez potrebe sam protestovao kod zapisničkog stola, ali me je Italijan Kjari prestrogo kaznio za jedno mahanje rukom. Ako je to kriterijum, onda meni prvom mogu da se sviraju tehničke mnogo češće".

Jan Veseli pružio je partiju karijere u crno-bijelom dresu, ali nema sumnje da će ovaj momak nastaviti da napreduje.

"Napravili smo dosta grešaka, ali smo zasluženo pobijedili ovako velikom razlikom. Pokušao sam da radim ono što najbolje znam, da igram odbranu, pomognem u skoku... Vidjećemo šta će biti u posljednjem kolu i da li ćemo se plasirati dalje. Na dobrom smo putu ali ne zavisi sve od nas", izjavio je Veseli.

Strateg Panioniosa Aleksandar Trifunović konstatovao je da poslije "minus 21" u prvoj četvrtini njegov tim nije više imao šta da traži.

"Mi smo prvenstveno odbrambena ekipa. Kada iz te faze ne proistekne kvalitet, onda teško možemo da se nadamo pobjedi, naročito protiv Partizana i pred ovakvom publikom. Samo u prva tri minuta pokazali smo elan i volju, klonuli smo poslije nekoliko promašaja u nizu. Dozvolili smo Veselom da pokaže kakav je talenat, a kod nas je izostao učinak najiskusnijih, Dikudisa, Kalampokisa..."

Nekadašnji bek FMP-a Ivan Zoroski rekao je da je razočaran lošom igrom atinskih crveno-bijelih.

"Razočaran sam jer sam iskreno vjerovao da možemo da pobijedimo. Odigrali smo katastrofalno, išli iz greške u grešku, a Partizan je previše dobar da bi ispustio vjetar u leđa, tih 20 razlike koje smo mu dali. Uopšte ne znam koje su varijante za plasman u Top 16, ali ćemo se potruditi da kod kuće pobijedimo Armani Džins što većom razlikom".

(I. B – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC