• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli: Zaslužili smo Top 16

Pobijedivši Panionios sa 23 poena razlike, Partizan je potvrdio da i ove sezone ima ekipu za "gornji dom" evropske košarke.

 Crno-bijeli: Zaslužili smo Top 16  Izvor: MONDO

Čak i ako naredne nedelje izvise u trci koju četiri tima vode za dva mjesta iza CSKA i Reala, crno-bijeli vjeruju da su ove sezone pružili dovoljno da se nađu u Top 16 fazi. Ako "matematika" na kraju kaže drugačije, nema problema...

"Bitno je da smo ubjedljivo pobedili Panionios i tako uradili još jednu stvar koja je bila u našoj moći. Što se tiče ostalih timova, svjesni smo da postoji mnogo varijanti, ali na njih ne možemo da utičemo. Nadamo se plasmanu u Top 16, koji smo zaslužili svojim igrama u grupi", rekao je reprezentativac Milenko Tepić.

Partizan bi prebrinuo sve brige i zauzeo treću poziciju u grupi, ako bi u Moskvi pobijedio CSKA. Ali to bi bila senzacija koju se malo ko usuđuje da pomene.

"Ni CSKA nije neranjiv, iako su se kompletirali i igraju bolje nego na početku takmičenja. Naša obaveza je da prvaku Evrope pružimo što je moguće jači otpor, a ne bi trebalo da se opterećujemo rezultatima ostalih utakmica", smatra Tepić.

Ni Novica Veličković nema namjeru da ustukne pred skupocjenim timom Etorea Mesine.

"Bitno je da odigramo dobro. Ne možemo da pretimo evropskom šampionu, samo da odigramo maksimalno borbeno, kao i uvijek. Uostalom, u subotu dočekujemo Hemofarm, koji nam je konkurent za prvo mjesto u NLB ligi. Ima vremena za CSKA", rekao je Veličković.

Aleksandar Rašić ističe da dileme oko prolaza u drugu fazu Evrolige ne bi ni postojale, da je Partizan na nekim mečevima imao malo više sreće.

"Možemo biti zadovoljni odnosom prema igri. Svaki put smo dali maksimum, a to što nekoliko puta nismo imali sreće je sastavni dio sporta. Mislim da smo angažmanom od prvog kola i prikazanim igrama zaslužili da se nađemo među 16 ekipa u Evropi. Imamo dobru koš-razliku protiv Efesa i Panioniosa i nadam se da će nam to pomoći u slučaju stvaranja nekih krugova".

Partizan i Efes uoči posljednjeg kola imaju skor 4-5, a Panionios 3-6. Armani Džins je u duel devetog kola sa Realom ušao sa tri pobjede i pet poraza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC