• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup RS: Deveti pehar za "pivare"!

Košarkaši Borac Nektara po deveti put osvojili su Kup Republike Srpske, savladavši u finalu u Banjaluci ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada – 98:86.

 Kup RS: Deveti pehar za "pivare"! Izvor: MONDO

Ključni period utakmice bila je druga četvrtina u kojoj su momci Miloša Pejića, sjajno odigrali odbranu i nadoknadili minus od sedam razlike iz prvog kvartala (21:28), da bi potom ubacili u višu brzinu i potpuno demolirali Mrkonjićane. Na odmor se otišlo sa ogromnih plus 17 za "pivare" (58:41).

Mladost, koja je do finala došla pobjedom nad prošlogodišnjim osvajačem Kupa RS Slavijom iz Istočnog Sarajeva, nije s bijelom zastavom stigla u dvoranu "Borik", što su pokazali u prvoj četvrtini. U trećem kvartalu zbog opuštanja Borčevih igrača uspjeli su da smanje na minus osam, ali to je bilo sve što su gosti mogli da urade protiv neuporedivo kvalitetnijeg protivnika.

Najefikasniji u taboru Banjalučana bio je Joško Garma sa 23 poena, Hrvoje Puljko ubacio je dva koša manje, dok se u trijumf sa 18 pogodaka ugradio Amerikanac Donta Ričardson.

Kod ekipe Mladosti, kojoj je ovo bilo prvo finale Kupa RS u klupskoj istoriji, najbolji su bili Blanuša sa 16 i Adamović sa pogotkom manje.

Trener Borca Miloš Pejić, te strateg Mladosti Zoran Špirić u izjavama poslije utakmice složili su se da su "pivari" zasluženo osvojili trofej.

"Čestitam mojim igračima, oni su najzaslužniji za uspjeh. Ipak, moram priznati da smo imali odličnog protivnika, posebno raspoloženog u prvoj i trećoj četvrtini. Bili su jako precizni, prvenstveno iza linije 6.25. Međutim, dobrom odbranom na bekove šutere i dominacijom u skoku, smo preuzeli konce igre, i zasluženo stigli do prvog trofeja u sezoni", rekao je bivši šef struke kraljevačke Sloge.

Njegov kolega sa klupe Mladosti, Špirić složio se trenerom Borca da je pobijedio bolji tim.

"Čestitam Borcu na trofeju. Meč je za nas bio jako težak, što zbog odličnog rivala, što zbog činjenice da s mo igrali u gostima. Borac je danas nametnuo težak ritam, mi smo se držali koliko smo mogli, ali domaćin je bio bolji i zasluženo slavio".

Podsjećamo, premijerno finale Kupa RS odigrano je 1993. godine, a prvi trofej pripao je ekipi Borca Borovice. Najviše titula – devet, u svojim vitrinama imaju košarkaši Borac Nektara, koji su prošle godine poklekli u finalu od ekipe Slavije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC