• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarm i sa juniorima napada Partizan

U namjeri da nastave niz pobjeda i sačuvaju prvo mjesto samo za sebe poslije 16. kola, košarkaši Partizana u Pioniru imaju olakšan posao.

 NLB: Hemofarm i sa juniorima napada Partizan  Izvor: MONDO

Njihov rival, Hemofarm, suočen je za nekoliko povreda bitnih igrača.

U meču sa Vujoševićevim timom, koji bi mogao da približi ili dodatno razdvoji dva rivala sa prvog i trećeg mesta lige, neće nastupiti Vladan Vukosavljević i Nebojša Joksimović, dok je malo vjerovatno da će spremni biti Miljan Pavković i Milivoje Božović.

"Situacija u ekipi nimalo nije zavidna. Vukosavljević je već duže van parketa, Joksimović još ima visoku temperaturu, Pavković takođe nije potpuno zdrav, Božović se još nije dovoljno oporavio od povrede zgloba.... Ne želim da nabrajam dalje", rekao je krilni centar Milan Mačvan i dodao da će upražnjena mesta popuniti juniori, kako bi njegov tim imao dovoljan broj košarkaša u "uniformi".

Tim Duška Vujoševića, naravno, neće plakati nad sudbinom svog rivala.

"Publika je počela da shvata koliki značaj ima NLB liga. Osim što se radi o kvalitetnom takmičenju, kroz NLB ligu skupljamo najviše bodova za Euroleague. Zato je jako važno da nas i protiv Hemofarma navijači podrže. U goste nam stiže kvalitetna ekipa koja ima težak raspored. Vrščani za plasman na finalni turnir, protiv direktnih konkurenata, jure pobjedu u gostima. Sigurno će računati na našu iscrpljenost", istakao je Duško Vujošević, strateg Partizana.

On neće moći da računa na Žarka Rakočevića, koji je polomio prst šake.

"Hemofarm igra jako dobro. Izostanak prvog centra Vladana Vukosavljevića sigurno motiviše druge igrače da nadoknade njegovo neigranje. A za to definitivno imaju kvalitet. Moramo da budemo borbeni kao protiv Panioniosa i da imamo kontrolu napada, ipak igramo na domaćem terenu. Nadam se da ćemo ponoviti još jednu odličnu partiju i pobediti", istakao je kapiten Partizana Petar Božić.

U zavisnosti od ishoda utakmice u Pioniru, zavisiće i plasman Crvene zvezde. Tim Svetislava Pešića deli Partizan i Hemofarm na tabeli, sa pobedom manje od crno-belih i porazom manje od Vrščana.

Crveno-bijeli u subotu od 20 časova igraju protiv Evroligaša Olimpije u Ljubljani, tima koji se praktično već oprostio od ideje da bi mogao da se plasira na Final 4 turnir NLB lige.

Ipak, Pešiću i momcima u Sloveniji niko neće pokloniti pobmedu.

"Meč protiv Krke u prošlom kolu nam je velika opomena. Ako želimo da slavimo u Tivoliju ne smijemo da ponovim iste greške. Na dobrom smo putu da ostvarimo prioritetni zadatak u NLB ligi, da se plasiramo na završni turnir. Ali, ima još dosta da se igra. Olimpija je sve dalje od vrha, može se reći da je već otpisana. Ipak, još uvek je šest ozbiljnih pretendenata za Final 4. Pored nas, tu su još Partizan, Hemofarm, Zadar, Cibona i Budućnost. Naš rival se znatno odaljio od vrha tabele, u međuvremenu je ostao i bez prvog plejmejkera Vlade Ilijevskog (pojačao Tau Keramiku prim. aut). Ali, to nam sigurno neće olakšati posao. Radi se o kvalitetnoj ekipi, pokrivenoj na svim pozicijama koja će biti silno motivisana da popravi utisak poslije poraza od Fenerbahce Ulker u Euroleague", upozorava Elmedin Kinanović.

Zvezda prvi put ove sezone neće moći da računa na krilnog centra Lorensa Robertsa, koji je protiv Krke povredio koleno i koji će zbog toga odsustvovati mjesec dana. To bi mogao da bude problem za Beograđane, jer je Roberts bio u sjajnoj formi do trenutka povrede.

Od ranije je povređen i kapiten Tadija Dragićević, koji takođe igra na poziciji "četvorke". Ipak, dobra stvar je što će se u tim vratiti plej Boris Bakić.

"Dosta smo oslabljeni, ali koga nema bez njega se mora. Nadam se da ćemo prikazati kvalitetnu partiju i uspeti da iznenadimo rivala", dodao je Kikan.

U Novom Sadu će se sastati Vojvodina i FMP, takođe u subotu, sa početkom u 20.15. Iste večeri trebalo bi da debituje novi plej Voše, Vontigo Kamings, koji je posle epizode u Makabiju našao treći angažman u Srbiji. Amerikanac je nastupao za Hemofarm i Partizan, a ove zime došao je iznenada u Novi Sad, što je iz nekog razloga zasmetalo prvom treneru "lala" Milanu Miniću.

On je najavio da će otići sa klupe tima zbog angažmana Kamingsa, ali to još nije zvanično potvrđeno, ni demantovano.

PAROVI 16. KOLA NLB LIGE:

U petak:

Bosna - Zadar 62:67

U subotu:

Partizan - Hemofarm (16.00)

Split - Budućnost (19.00)

Vojvodina - FMP (20.15)

Olimpija - Zvezda (20.00)

U nedelju:

Cibona - Zagreb (16.00)

Krka - Helios (17.00)

TABELA: Partizan 14-1, Crvena zvezda 13-2, Hemofarm 12-3, Zadar 11-5, Cibona 10-5, Budućnost 9-6, Olimpija 6-9, FMP 6-9, Split 6-9, Bosna 6-10, Vojvodina 4-11, Krka 4-11, Helios 3-12, Zagreb 2-13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC