• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan rutinski protiv Hemofarma

Partizan je nastavio seriju pobjeda u 2009. Crno-bijeli su u 16. kolu NLB lige u "Pioniru" savladali Hemofarm sa 78:61 (19:14, 24:18, 21:16, 14:13).

 NLB: Partizan rutinski protiv Hemofarma Izvor: MONDO

Partizan je tako stigao do ukupno 15. trijumfa ove sezone u regionalnom takmičenju.

Vršački tim, koji je u Beograd doputovao desetkovan zbog povreda i bolesti, parirao je šampionu Jadranske lige i Srbije samo tri minuta.

Četa Duška Vujoševića je već u petom minutu meča stigla do prednosti od šest poena (12:6), i nakon toga više nije ispustila vođstvo.

Početkom drugog kvartala Partizan je napravio seriju 13:4 (32:18), nakon čega je praktično riješio pitanje pobjednika. Odlična igra u odbrani, dobra veza u napadu, u sjajnu igru centara, koji su za samo 20 minuta uspjeli da upišu sedam blokada (ukupno devet), omogućila je crno-bijelima da potpuno domaćinski vode duel.

Na drugoj strani Boban Marjanović trudio se da na svojim plećima iznese dobar dio tereta, što je rezultiralo pritiskom na ekipu Partizana, koja je, ipak, sve vrijeme uspijevala da održava između 10 i 15 poena razlike.

Partizan ni u nastavku nije spuštao gas. Crno-bijeli su bez problema čuvali prednost, razigrani Rašić povukao je i ostale saigrače, dok su na drugoj strani Krstović i Marković bezuspješno pokušavali da uhvate priključak.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Aleksandar Rašić sa 15 poena i tri asistencije, Stifon Lazmi upisao je 13, uz sedam skokova, dok su Jan Veseli i Novica Veličković zabilježili po 11 pogodaka.

Kod gostiju iz Vršca, koji sada imaju skor 12-4, istakli su se Boban Marjanović sa 17 poena i devet uhvaćenih lopti, kao i Stefan Marković i Bojan Krstović sa po 12 poena.

Vujoševića brine umor, Karadžića skok

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je poslije meča da je zadovoljan igrom i rezultatom.

"Mali je razmak među utakmicama. Igrali smo u četvrtak, pa sad u subotu od 16 časova. To ne samo da je malo da se igrači fizički i emotivno odmore, već i nema vremena za pripremu utakmice protiv ekipe kakva je Hemofarm. Bilo je banalnih grešaka u napadu, ali mislim da je to posljedica tog umora", rekao je Vujošević.

Novinare je zanimala trenerova procjena o krajnjim dometima Jana Veselog.

"On je jako talentovan igrač. Tu ne mislim samo na fizičke mogućnosti, nego i na ličnost. Ako bude sve po planu, a trebalo bi da bude jer je on ličnost koja može da podnese svaki teret, biće zaista veliki igrač. Uostalom, kada je došao rekao sam da je došao košarkaš zbog koga će navijači biti veseli, pa da ih podsjetim na to", rekao je uz osmijeh Vujošević.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić ocijenio je da je njegov tim izgubio jer nije umio da odgovori na čvrstu odbranu rivala.

"Ovo je drugi uzastopni meč u kome nismo uspjeli da odgovorimo na čvrstu odbranu protivnika. Nismo se snašli. Imali smo zadatke da zaustavimo ofanzivni skok i kontranapade i nismo uspjeli u ovom prvom. Statistika kaže da smo bili izjednačeni, ali mi smo nakupili neke skokove u finišu", rekao je Karadžić.

"Nismo imali ni sreće, jer smo primili tri trojke u poslednjim sekundama, kada smo dobro branili. U svakom slučaju, sasvim zaslužena pobjeda Partizana, sa možda malo nerealnom razlikom. Poraz od 17 razlike boli, ali trudićemo se da naučimo nešto iz ovog poraza", rekao je Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC