• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda u finišu "pobjegla" Olimpiji

Zvezda se žestoko mučila na gostovanju u Ljubljani, ali je u neizvjesnoj završnici ipak slavila protiv Olimpije - 76:72 (22:16, 16:21, 20:18, 18:17).

 NLB: Zvezda u finišu "pobjegla" Olimpiji Izvor: MONDO

Crveno-bijeli, koji su u "Tivoliju" nastupali bez povrijeđenog Lorensa Robertsa, u poslednjih pet minuta meča imali su deficit od devet poena, ali su šutevima iz daljine uspjeli da slome protivnika i trijumfalno napuste Sloveniju.

Najzaslužniji za pobjedu crveno-bijelih bio je Andre Ovens sa 26 poena (četiri trojke) i pet skokova, Mirko Kovač upisao je 12, a novajlija Oliver Stević 10 pogodaka.

Kod domaćeg sastava najbolji je bio Vladimir Golubović sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti, Mirza Begić zabilježio je 11, a Marko Milić i Jasmin Hukić po 10 pogodaka.

Crveno-bijeli su se dobrano namučili tokom prvog poluvremena, ali su uspjeli da na odmor odu sa pola koša viška (38:37). Olimpija, predvođena raspoloženim Begićem, konstantno je prijetila, a onda početkom trećeg perioda i uspjela da povede - 39:38. Ipak, crveno-bijeli su sa osam vezanih poena brzo odgovorili domaćinu i ponovo "pobjegli" na pristojnih 46:39.

Ofanziva "zmajčeka" je nastavljena, pa su preko Marka Milića domaćini stigli do poravnanja rezultata (53:53), a vrlo brzo, furioznom serijom 18:2, sredinom poslednjeg kvartala, u potpunosti su preuzeli konce igre - 71:55. I kada se domaća publika ponadala da će ekipa Jurija Zdovca oboriti Beograđane na pleća, iskusni trenerski vuk Svetislav Pešić izvukao je čarobni štapić i na tajm-autu podijelio korisne upute svojim igračima.

Crveno-bijeli su u nastavku "izrešetali" koš protivnika iz daljine i sa četiri vezane trojke (po dvije Kovača i Ovensa), uz tri uspješna slobodna bacanja, ne samo da su se vratili u igru, već su i preuzeli vođstvo. Rudež je u poslednjim sekundama vratio nadu domaćem timu, kada je Olimpija povela 72:71, ali je Ovens sa pet poena i definitivno raspršio snove domaćina.

Zvezda je tako upisala četrnaestu pobjedu u NLB ligi, dok je Olimpija stigla do desetog poraza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC