• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakil O'Nil postao Jugosloven!

Nesvakidašnja serija uspješno izvedenih slobodnih bacanja navela je Šakila O'Nila da sebi dodijeli novi nadimak - "Šaković"!

 Šakil O'Nil postao Jugosloven! Izvor: MONDO

Centar Finiks Sansa je na poslednje dvije utakmice nepogriješivo šutirao penale (12-12), što se graniči sa čudom, imajući u vidu da je tokom 15 i po sezona u NBA ligi realizovao samo 52,5 odsto slobodnih bacanja.

"Ako malo analizirate ligu, vidjećete da je svaki igrač kojem se prezime završava na 'vić' odličan šuter. Imate Radmanovića, Vujavića, Stojakovića… svi ti 'vićevi', sjajni strijelci", obrazložio je O'Nil.

Legendarni centar u ovoj izjavi je "prekrstio" beka Los Anđeles Lejkersa Sašu Vujačića u "Vujavića", ali nije strašno. Važna je poenta.

O'Nil je prije dvadesetak dana prešao "magičnu" cifru od 5.000 promašenih penala, po čemu zaostaje samo za pokojnim Viltom Čemberlenom, koji je bio neprecizan 5.805 puta.

Čemberlen je i procentualno najlošiji izvođač slobodnih bacanja u istoriji, sa 51,1 odsto ubačaja.

Međutim, O'Nil se tokom januara preporodio i za sada u prosjeku promašuje tek svaki peti penal. Statističari su već izračunali da su šanse za njegovu seriju od 12 pogodaka - bazirano na prethodnom učinku - iznosile 1:2.229!

Ali Šek ne bi bio Šek kada za to ne bi ponudio lako i jednostavno objašnjenje.

"Vratio sam se svojoj rutini iz srednje škole. Prestao sam da slušam ljude. U to vrijeme sam bio solidan izvođač penala, ali sam u NBA pokušao da postanem još bolji umjesto da ostanem pri onom što sam već umio. Slušao sam savjete, mijenjao tehniku šuta, previše se trudio oko toga…"

Šakovići, kojih ima u skoro svim republikama bivše SFR Jugoslavije, mogu da budu ponosni što im je jedan od najdominantnijih svjetskih košarkaša svih vremena postao "rođak". Makar to potrajalo samo nekoliko dana!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC