• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bek Bulsa želi na Evrobasket

"Na kraju sezone postaću slobodan agent. Kada riješim pitanje novog ugovora, neće više biti nikakvih problema", izjavio je Ben Gordon.

 Bek Bulsa želi na Evrobasket Izvor: MONDO

Ben Gordon, dvadesetpetogodišnji bek Čikago Bulsa, izjavio je da na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj želi da igra za reprezentaciju Velike Britanije.

Jedan od najboljih strijelaca NBA lige, sa prosjekom od 20,9 poena po utakmici, rođen je u Londonu i volio bi da se oproba na internacionalnom nivou. Naročito što za Britaniju uveliko nastupa njegov klupski drug Luol Deng.

"Nadam se da ću već ovog ljeta moći da igram. Na kraju sezone postaću slobodan agent i to će mi olakšati pregovore sa zainteresovanim timovima. Kada riješim pitanje novog ugovora, neće više biti nikakvih problema", izjavio je Gordon.

On je ljetos bio slobodan agent sa ograničenim pravima i odbio je petogodišnji ugovor vrijedan 50 miliona dolara, koliko su mu ponudili Bulsi. Gordon smatra da njegove usluge vrijede 72 miliona za isti vremenski period.

Velika Britanija će se na Evrobasketu takmičiti u "grupi smrti" sa svjetskim prvakom Španijom, Slovenijom i Srbijom.

Gordonova porodica se odselila u SAD dok je on još bio beba. Kao klinac je redovno dolazio u otadžbinu, ali su ga košarkaške obaveze vremenom natjerale da sve vrijeme provodi u SAD.

"Imam dosta rođaka u Engleskoj i održavam kontakt sa njima. Osjećam se vezanim za Britaniju, samo što dugo nisam bio u mogućnosti da doputujem. Znam da ljudi žele da me vide u dresu reprezentacije. Razočaran sam što nisam mogao ranije da im ispunim želju".
Tim menadžer britanskog tima Ron Vuotila smatra da će u Gordonu dobiti jednog od 20 najboljih šutera na svijetu.

"Ben je strijelac svjetske klase. Njegov skok šut i prodor u reket su vrhunski i ne sreću se često. Van terena je veoma lak za saradnju i jedva čekamo da nam se pridruži".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC