• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Preko evropskog prvaka u Top 16!

Košarkaši Partizana konačno skinuli "skalp" ekipi CSKA - pobjeda od 66:63 u Moskvi donijela im je plasman među 16 najboljih u Evropi.

 EL: Preko evropskog prvaka u Top 16! Izvor: MONDO

Partizan će i treću sezonu zaredom igrati u Top 16 fazi Evrolige!

Crno-bijeli su u poslednjem kolu grupe D kao gosti savladali aktuelnog šampiona Evrope, moskovski CSKA, rezultatom 66:63 (18:14, 12:15, 13:16, 23:18).

Prvi dio takmičenja završili su sa skorom 5-5 i u velikom stilu obezbijedili još šest utakmica na evrosceni. Žrijeb za Top 16 zakazan je za ponedeljak.

Ispostavilo se da bi Partizan prošao dalje i u slučaju poraza u Moskvi, s obzirom na to da je Real Madrid odigrao pošteno do kraja i kod kuće pobijedio Efes Pilsen sa 80:69. Armani Džins prošao je dalje pobjedom nad Panioniosom 87:77.

Milenko Tepić zabilježio je 13 poena, osam skokova i četiri asistencije, a fenomenalno je u završnici utakmice odigrao Aleksandar Rašić, koji je takođe dao 13 poena (šut za trojku 3-5) i podijelio pet asistencija.

Stefon Lazme imao je 11 poena i šest skokova, a Slavko Vraneš - šest poena i 11 skokova. Međutim, sva desetorica igrača dala su doprinos jednoj od najvećih pobjeda u novijoj istoriji Partizana.

U timu CSKA je daleko najviše pružio slovenački centar Erazem Lorbek. Počeo je meč sa pet vezanih promašaja, ali je u nastavku nanizao 23 poena i zadao mnogo problema centrima crno-bijelih.

Igrači srpskog šampiona stidljivo su pred put u Rusiju najavljivali borbu za pobjedu, a da su mislili ozbiljno vidjelo se već u prvih pet-šest minuta, kada su stekli (maksimalnu) prednost od osam poena - 13:5.

"Armejci" su se brzo stabilizovali i ekipe su se smjenjivale u vođstvu do sredine trećeg perioda, kada je CSKA kaznio Partizanovih pet "sušnih" minuta i serijom od 9:0 poveo sa 45:37. S obzirom na to da se igralo na mali broj poena, to je moglo da bude i presudno.

Ali momci u bijelim dresovima zaigrali su majstorski i prije svega odvažno kada je bilo najpotrebnije. Počelo je Lazmeovim skokom poslije promašenog slobodnog bacanja Tepića. Gabonac je dao koš i iskoristio dodatni penal, pa je Partizan u jednom napadu dao četiri poena.

Ispostavilo se da je to bio samo početak serije od 9:0, koja je u prvim minutima četvrte četvrtine otišla na čak 17:3! Trojka Rašića, furiozno zakucavanje Jana Veselog, koš Veličkovića i za kraj "polaganje" Rašića u kontranapadu za 54:48.

CSKA je preokrenuo rezultat serijom od 8:0, ali to je bilo sve od izabranika Etorea Mesine. Rašić i Božić su trojkama vratili prednost crno-bijelima, a Veličković ukrao važnu loptu Zizisu i omogućio Tepiću da poentira iz kontre. Za kraj naleta od 10:1, Lazme je zakucao na asistenciju Rašića i povećao na 64:59.

Lorbek je potom dao slobodna bacanja (64:61), Božić izgubio loptu, ali je promašajem Lengdona za tri poena utakmica ušla u penal završnicu, u kojoj su igrači Partizana ostali hladnokrvni i donijeli navijačima, ali prije svega sebi, zasluženo slavlje.

REZULTATI POSLEDNJEG KOLA

GRUPA D

CSKA - Partizan 63:66
Real Madrid - Efes Pilsen 80:69
Panionios - Armani Džins 77:87

TABELA: *CSKA 7-3, *Real 6-4, *Armani Džins 5-5, *Partizan 5-5, Efes 4-6, Panionios 3-7.

GRUPA B

Nansi - Montepaski (u toku)
Panatinaikos - Prokom (u toku)
Barselona - Žalgiris (u toku)

TABELA: *Barselona 8-1, *Montepaski 7-2, *Panatinaikos 6-3, Prokom 2-7, Žalgiris 2-7, Nansi 2-7.

U ČETVRTAK

GRUPA A: Avelino - Cibona, Olimpijakos - Le Man, Unikaha - Makabi.

TABELA: *Unikaha 7-2, *Olimpijakos 6-3, *Makabi 6-3, *Cibona 5-4, Avelino 2-7, Le Man 1-8.

GRUPA C: Taukeramika - Huventud, Alba - Olimpija, Fenerbahče - Lotomatika.

TABELA: *TAU 7-2, *Lotomatika 6-3, *Fenerbahče 5-4, Alba 4-5, Huventud 4-5, Olimpija 1-8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC