• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Dule presrećan, Mesina zabrinut

Plasirati se u Top 16 pobjedom nad šampionom Evrope, na njegovom terenu. Duško Vujošević nije imao mnogo ljepših trenutaka u karijeri.

 EL: Dule presrećan, Mesina zabrinut Izvor: MONDO

"Naravno da sam presrećan zbog pobjede i plasmana među 16 najboljih u Evropi, pogotovo što smo na brilijantan način reprezentovali klub, srpsku košarku, pa i srpsku državu. Pristupili smo utakmici kao da je to jedini put i način da se plasiramo dalje, da ne zavisimo od drugih rezultata. Igrači su bili veoma motivisani i ispoštovali su dogovore", izjavio je trener košarkaša Partizana posle utakmice u Moskvi.

On je konstatovao da je CSKA "dobra ekipa koja ima izvanrednog trenera", ali da "ovog trenutka nisu u fenomenalnoj formi".

"Osnovnu razliku napravila je želja naših igrača, koja je bila znatno veća od želje igrača CSKA. Ta želja se pokazala u boljoj i agresivnijoj odbrani, a to je sve proisticalo iz veće potrebe za pobjedom. Kako stvari u životu pripadaju onima koji žele više, tako je večeras pobjeda pripala nama".

Vujošević se uplašio za konačan ishod kada je domaćin serijom od 8:0 u završnici prestigao vođstvo crno-belih od šest poena.

"Kada smo se vratili i poslije toga, sve više smo vjerovali da ćemo pobjediti. Takođe, važno je da se istakne da smo imali veoma fer i korektno suđenje".

Njega je posebno ganuo trenutak u kojem su navijači dva tima zajedno zapjevali.

"Po meni je posebnu draž imao i trenutak kada su navijači CSKA i naši navijači počeli zajedno da pjevaju himnu, jer ipak su CSKA i Partizan dva kluba koja su zadržala obilježja antifašističke borbe u svojim imenima. I još jednom ponavljam, jako sam zadovoljan i srećan. Uradili smo veliku stvar i za klub i za srpsku košarku", završio je Duško Vujošević.

Trofejni strateg "armejaca" Etore Mesina bio je veoma ljut i nadasve zabrinut, iako je njegov tim još ranije obezbjedio prvo mesto u grupi.

"Kada imate iskusan tim, a on igra bez agresivnosti i bez vatre u očima, onda je to trenerova odgovornost. I zato moram mnogo da razmislim o ovoj utakmici. Sada nemam mnogo toga da kažem, najviše bih volio da se zatvorim u sobu, razbijem nešto i onda polako razmislim šta nam se dogodilo".

Mesina je rekao da je zadovoljan rezultatima ostvarenim u prvoj fazi Evrolige, ali da ne zna kako da iskoreni oscilacije u igri.

"Najgore je što ulazimo u Top 16 bez 'kostura' ekipe. Jednostavno ne znam kojih pet igrača da pošaljem na teren u odlučujućim minutima i da računam da ćemo pobjediti", jasan je italijanski stručnjak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC