• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski Kukoč" crveno-bijeli do 2012.

Nemanja Bjelica ljetos je stigao u Crvenu zvezdu kao anonimus. Potpisao je ugovor kojim je praktično stavljen na višemjesečnu probu.

 "Srpski Kukoč" crveno-bijeli do 2012. Izvor: MONDO

Pošto su i stručnjaci i publika brzo uvidjeli da se radi o igraču nesvakidašnjih kvaliteta, bilo je samo pitanje dana kada će mu uprava kluba ponuditi dugoročniju saradnju.

Priča je konačno ozvaničena u četvrtak, kada je Bjelica (20 godina, 209 cm) na Malom Kalemegdanu predstavljen kao igrač Zvezde do jula 2012. godine!

"Osjećao sam se članom Zvezde još od prvog treninga. Sjajno sam prihvaćen od saigrača i ljudi u klubu i drago mi je što sam deo kluba sa takvom tradicijom. Zahvalan sam porodici, mojoj agenciji, Svetislavu Pešiću, koji mi je pružio šansu, kao i gospodinu Vučićeviću, što sam praktično niotkuda došao u Zvezdu i potpisao ugovor", izjavio je Bjelica.

Krilni centar, koji obavlja veliki dio posla u fazi organizacije napada, mnoge podsjeća na legendu jugoslovenske košarke, Hrvata Tonija Kukoča.

Mišljenje o tome iznio je Lućano Kapikjoni, vlasnik agencije Interperformances, koja je nekada zastupala Kukoča, a danas Bjelicu.

"Lično ne volim da poredim igrače jedne sa drugima, ali sam za Nemanju i sam brzo zaključio da podsjeća na Kukoča. Onda sam upoznao njegove roditelje i shvatio da oni liče na Kukočeve roditelje! Ipak, mislim da će Nemanja Bjelica postati Nemanja Bjelica i da ćemo jednog dana porediti neke nove asove sa njim".

Kapikjoni, koji zastupa i centra crveno-bijelih Vladimira Štimca, radi po specifičnom sistemu, s obzirom na to da se ne bavi samo pronalaženjem klubova svojim klijentima, već ozbiljno radi na njihovom razvoju.

Agencija Interperformances ima svoje škole košarke u Italiji, Austriji i u Moskvi. Bjelica je upravo iz jedne od tih škola krenuo u profesionalne vode, a sljedeći bi mogao da bude Đorđe Drenovac, bek rođen 1992. godine.

"Svake godine izbacimo ponekog novog igrača. Kao u teniskim akademijama, uzmemo mladog igrača, uložimo u njega i priča ide dalje bez pritiska, važan je samo rad. U košarci sam 40 godina, bavim se menadžerskim poslom, ali sam i skaut talenta. Kod igrača su mi važni inteligencija, radne navike, želja za napredovanjem... Kada sam vidio Nemanju i njegovu porodicu znao sam da se radi o dobitnoj situaciji", istakao je Kapikjoni.

Poznati menadžer naveo je da Zvezda predstavlja jedan stepenik u razvitku Bjelice kao igrača, a da je konačni cilj NBA liga.

"Svakom košarkašu je san da zaigra tamo. Ipak, za to ću morati mnogo da radim. Volio bih i da prije NBA odigram neku sezonu u Evropi. Naravno, sada sam koncentrisan isključivo na Crvenu zvezdu i trudiću se da postignem ono što klub od mene očekuje", odgovorio je Bjelica.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC