• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić: Glupo je praviti euforiju

Košarkaši Partizana u četvrtak uveče su se vratili iz Moskve, gdje su pobjedom nad CSKA (66:63) osigurali plasman u Top 16 fazu Evrolige.

 Tepić: Glupo je praviti euforiju Izvor: MONDO

Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekalo ih je stotinak najodanijih navijača, koji su iskoristili priliku da pozdrave svoje ljubimce i slikaju se sa njima. Osim trenera Dejana Srzića, nije bilo baš nikoga iz sveta košarke...

Ipak, atmosfera je bila krajnje pozitivna.

"Mislim da smo igrama tokom cijele Evrolige zaslužili da se na ovakav način plasiramo dalje. Uz malo sreće mogli smo da budemo i drugi u grupi, međutim, u Top 16 se ionako kreće od nule, tako da to i nema nekog velikog značaja", izjavio je Milenko Tepić.

"Čuli smo da je ovo prva pobjeda nad CSKA u Moskvi u istoriji Partizana. Oni nisu imali mnogo razloga da jure rezultat, ali sigurno nisu izašli na teren da izgube".

Reprezentativac Srbije istakao je da se ekipa već od petka okreće utakmici sa Zadrom, zakazanoj za nedjelju u 18.30 časova.

"Glupo bi bilo praviti euforiju od ovog što smo ostvarili. Jeste veliki uspjeh, ali je isto tako već stvar prošlosti. Moramo da se koncentrišemo na gostovanje Zadru. Dobro stojimo na tabeli NLB lige, ali svaki poraz može da nam pokvari poziciju", jasan je Tepić.

Kapiten Petar Božić prokomentarisao je mentalnu čvrstinu mladog tima crno-bijelih, koji je uspio da pruži najzreliju partiju u najvažnijem meču dosadašnjeg toka sezone.

"Ova ekipa može da igra još bolje. Mislim da smo dosta napredovali od početka sezone i da to dugujemo treneru i načinu rada koji njegujemo. Neke stvari smo dokazali da možemo, ali ima još ispita koje moramo da položimo, da bismo u junu izveli neke konkretnije zaključke".

"U nedjelju gostujemo Zadru i to će biti još jedan test našeg karaktera", rekao je Božić, strijelac ključne trojke u završnici utakmice sa CSKA.

"Mi možemo sa svima, niko neće sa nama"

Dragan Todorić preturio je preko glave mnoge važne utakmice kao sportski direktor Partizana. Pobjedu u Moskvi svrstao je među najdraže.

"Pobijedili smo jednu od najboljih ekipa u Evropi, a ove sezone svakako najskuplju. Ako je suditi po tome, naše učešće u Evroligi neće se završiti na Top 16 fazi".

Todorić kaže da na letu do Beograda nisu razmatrane varijante žrijeba, koji je zakazan za ponedjeljak u Barseloni.

"Nama je sasvim svejedno koga ćemo izvući, ali sam ubijeđen da niko neće voljeti da se nađe u grupi sa nama. U Pioniru možemo da pobijedimo svakoga, a bogami i na strani. Bićemo neugodan protivnik".

Trener Duško Vujošević igračima je pripisao zasluge za najnoviji uspjeh crno-bijelih na evropskoj sceni.

"Neki su možda potcijenili talenat ovih momaka, ali u talenat ne spada samo košarkaška veština, nego i karakter, ličnost i radne osobine igrača. Drago mi je što nismo džaba prošli kroz najbolju školu košarke, što Evroliga jeste. Vidi se da je ekipa mnogo bolja nego što je bila jesenas".

Vujošević ističe da je plasmanom u Top 16 ispunjen cilj postavljen na početku sezone.

"Imamo i dalje lične ambicije, koje ne treba da se pretvore u imperativ. Igraćemo košarku, nadam se da će ljudi uživati".

Utakmice šest kola Top 16 igraju se od 28. januara do 12. marta. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale, a onda slijede plej-of serije do tri dobijena meča, čiji će pobjednici učestvovati na Fajnal foru u Berlinu.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC