• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 13: Igokea se "osvetila" Tuzlacima!

Košarkaši Igokea Partizana pobijedili su u derbiju 14. kola ekipu Slobode (86:83), osvetivši se Tuzlacima za poraz u dosadašnjem dijelu Lige 13.

 LIGA 13: Igokea se "osvetila" Tuzlacima! Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su do trijumfa na svom parketu stigli u vrlo dramatičnoj završnici utakmice, u kojoj su gosti iz Tuzle većim dijelom držali prednost.

"Igosi" su bili bolji u prvom kvartalu, ali su se potom igrači Slobode oslobodili pritiska u dvorani "Nenad Baštinac" i preokrenuli rezultat u svoju korist. U pojedinim trenucima ekipa Senada Mumunovića imala je i 11 poena prednosti, pa se tada činilo da četa Dagana Bajića nema recept za pobjedu.

Međutim, tako nisu mislili Kovačević i Vuksanović, koji su nemilice trpali koš Tuzlaka i osigurali veliko slavlje za više od hiljadu domaćih navijača.

Kovačević je sa 20 poena bio najefikasniji kod "igosa", Đerasimović se u trijumf ugradio sa pogotkom manje, dok su bolji od ostalih u timu Senada Muminovića bili Jovanović sa 29 koševa, te Velimirović sa 13 pogodaka.

Borac je nakon poraza od Igokea Partizana pred svojim navijačima, položio oružje I u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti – 87:75, dok je drugopasirani Zrinjski pauzirao u vom kolu.

Rezultati:
Mladost - Borac Nektar 87:75, Igokea - Sloboda Dita 86:83, Slavija - Široki Eronet 79:95, Hercegovac - Posušje 74:55. Susret Grude - SL IAT Leotar na rasporedu je 21. januara, a u ovom kolu pauzirali su Zrinjski HTM i Vitez Economic.

Tabela: Igokea Partizan 27 bodova, Zrinjski 26, Sloboda Dita 25, Borac Nektar 23, Široki Eronet 21, Leotar 21 (-1), Mladost 20, Slavija 19, Grude 18 (-1), Hercegovac 18, Posušje 18, Vitez 17, Novi Grad Atal 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC