• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (reagovanja): Što baš Partizan?!

Na žrijebu u Barseloni, nije se posrećilo Unikahi, Romi i Panatinaikosu, koje će čekati pakao beogradskog hrama košarke.

 EL (reagovanja): Što baš Partizan?! Izvor: MONDO

Beogradski "Pionir" odavno je ucrtan u košarkašku mapu Evrope kao mjesto za izbegavanje. Na žrijebu u Barseloni, nije se posrećilo Unikahi, Romi i Panatinaikosu, koje će čekati pakao beogradskog hrama košarke.

U izjavama poslije žrijeba, predstavnici svih klubova koji su za protivnika u Top 16 fazi Evrolige podvlače upravo taj element po kojem je Partizan u prednosti nad ostalim ekipama.

"Da nas je žrijeb poslao u bilo koju grupu čekao bi nas težak posao, jer u TOP 16 mogu da uđu samo najboje ekipe. Roma je odlična ekipa, koja je doživjela samo jedan poraz na svom trenu u tekućoj sezoni, Panatinaikos je jedan od najboljih evropskih klubova, a svi znamo koliko je teško igrati protiv Partizana u Beogradu", izjavio je trener Unikahe Aito Garsija Reneses.

"Pionir" je i u mislima plejmejkera Unikahe Bernija Rodrigesa. "Partizan ima bogatu tradiciju, talentovane igrače koji žude da ostanu u evropskom kremu i naravno vruć domaći teren".

Trener Rome Nando Đentile kaže da je njegova ekipa ostvarila prvi cilj, plasmanom u TOP 16 fazu Evrolige i da sada rasterećena može da igra.

"Nemamo šta da izgubimo i mnogo da dobijemo. Teška je grupa, biće to prava borba, ali vjerujemo i znam da ćemo se boriti do kraja, baš kao što smo to radili protiv Taukeramike, Huventuda, Fenerbahčea", kaže trener rimske ekipe.

Bek Sani Bećirović dobro poznaje teren u Beogradu. "Dobili smo neke ekipe koje nisam želio da vidim uz ime Rome. Unikaha će željeti da pokaže silu, Partizan sa kojim je teško igrati u Beogradu i Panatinaikos, moj bivši klub, zbog kojeg ću morati da konrolišem emocije".

Partizan je "zadužio" Panatinaikos, pogotovo prošle sezone kada ga je izbacio u TOP 16 fazi.

Tim menadžer Panatinaikosa Manos Papadopulos vjeruje da "zeleni" mogu dalje ako budu igrali kako znaju. On podvlači da Grupu G čine stari prijatelji, ali da neće biti mjesta za mnogo sentimentalnosti, jer je cilj Panatinaikosa jasan - osvajanje evropske titule.

U Partizanu su oprezni, epitet favorita prepuštaju rivalima. Duško Vujošević kaže da je Partizan do sada uradio veliki posao i da se nada da će tako nastaviti. "Vjerujem da će naši navijači gledati još dobre košarke", dodaje trener crno-bijelih.

Partizanov plejmejker Aleksandar Rašić pokazao se kao dobar prognozer.

"Dan prije žrijeba rekao sam da se nadam da ćemo izvići Unikahu, Romu i Fenerbahče. Pogodio sam 75 odsto naših rivala. Ali, tih ostalih 25 odsto je još veće, jer je u pitanju Panatinaikos. Pokazali smo već da možemo da 'poginemo' u svakoj utakmici i protiv svakog protivnika. Mislim da nismo rekli svoju posljednju riječ u Evroligi ove sezone", ističe Rašić.

Ostale grupe su takođe izuzetno teške. Ipak, Taukeramika se, recimo, izdvaja kao veliki favorit u Grupi E u kojoj su još Olimpijakos, Prokom i Armani Džins.

"Naša grupa nije najteža. Mislim da Armani Džins i Prokom možemo da posmatramo kao austsajdere, ali tu je Olimpijakos koji ima skup tim. Vjerujem u nas i mislim da smo u dobroj poziciji da idemo dalje. Ne vidim nijedan razlog da budemo nezadovoljni žrijebom", kaže uvijek samouvjereni Igor Rakočević, udarna igla Taukeramike.

Trener kluba iz Vitorije Duško Ivanović kaže da poslije žrijeba nema kajanja, niti razloga za žaljenje. "Svaki tim koji je došao u TOP 16 uradio je to jer je zaslužio, to je moja filozofija. Samim tim svi imaju šansu da idu dalje".

Poslastica u Grupi G svakako će biti duel španskih giganata - Barselone i Real Madrida.

"Nismo imali mnogo sreće, ali šta je-tu je. Dodatnu snagu treba da nam da to što smo u TOP 16 ušli sa najboljim skorom od svih ekipa...Neće biti lako", rekao je generalni menadžer Barselone Đoan Kreus.

Trener Real Madrida Đoan Plaza podsjeća da je Barselona prije samo mjesec dana lako dobila derbi u španskom prvenstvu.

Poslije susreta u Evroligi, Real i Barsu očekuju mečevi i u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja.

Trener Albe Luka Pavićević srećan je što će njegova ekipa imati priliku da igra vrhunske evropske mečeve i da u njima uživa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC