• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: I dalje ne razmišljam o NBA

Navijači Partizana uskoro će moći da se uvjere da li je i koliko Nikola Peković napredovao otkako je crno-bijeli dres zamijenio opremom Panatinaikosa.

 Peković: I dalje ne razmišljam o NBA Izvor: MONDO

Crnogorski centar u timu šampiona Grčke nema tako istaknutu ulogu kao prethodnih sezona u Partizanu, ali ostaje zanimljiv prospekt za Minesota Timbervulvse, koji su ga izabrali sa 31. pozicije prošlogodišnjeg NBA drafta.

Njegovo razmišljanje na tu temu nije se promijenilo po odlasku iz Beograda.

"I dalje ne razmišljam o NBA ligi, to kažem svakom ko me pita. Čak ne volim ni da razgovaram o tome. Minesota ne vrši nikakav pritisak na mene, rekli su mi 'u redu je, dođi za dve godine'. Ja ne znam šta će biti za dve godine, nisam znao ni šta me čeka u Panatinaikosu dok nisam došao u Atinu", rekao je Peković za internet sajt "Ball-in-Europe".

Kako ti je pala selidba iz Srbije u Grčku?

"Udaljenost nije velika, a i kažu da smo slični narodi. Pa ipak, na početku mi je bilo dosta teško, jer sam prvi put otišao da živim van svoje zemlje. Sada sam se navikao, ali opet jedva čekam da odem u Srbiju i u Crnu Goru, da vidim porodicu i prijatelje".

Kako izgleda tvoj dan u Atini?

"Život mi se značajno promijenio. U Beogradu sam svaki dan izlazio na kafu sa prijateljima. Saigrači iz Panatinaikosa su sjajni momci, ali sa njima ne može da mi bude isto kao sa starim društvom. Treniram, gledam TV, izađem na večeru... Grčki jezik nije nimalo lak, naučio sam tek nekoliko riječi".

Šta očekuješ od sezone koja je u toku?

"Isto što i svaki igrač koji dođe u Panatinaikos - tri trofeja, dva u Grčkoj i jedan evropski, a najmanje plasman na Fajnal for Evrolige. Potrudićemo se da osvojimo sva tri takmičenja".

Da li možeš da uporediš Panatinaikos i Partizan, odnosno tvoju ulogu u ta dva tima?

"Moj najveći kvalitet je igra u reketu i tu pokušavam da pomognem koliko god mogu. Ovdje smo svi zbog tima i po tome je Panatinaikos isti kao Partizan. Nema jednog igrača koji može da radi šta hoće. Dogodi se da različiti igrači daju veći doprinos na pojedinim utakmicama, ali to nije važno. Važna je samo pobjeda".

Kako se slažeš sa "starosjediocima"? Jasikevičijus je poznat kao pričalica, Dijamantidis je tih, imate dosta različitih karaktera u timu...

"Da, Vasilis Spanulis je isto ličnost za sebe... Na početku vam mnoge stvari upadaju u oči, ali nekoliko utakmica i nekoliko nedjelja kasnije se naviknete na sve. Neko je pričljiv, neko nije, sve je to normalno".

Trener ti je Željko Obradović?

"To je jedan od razloga što sam izabrao baš Panatinaikos. Željko je legenda evropske i naše košarke, osvojio je sve što se moglo osvojiti i gledali smo ga kao boga kada smo bili klinci. Još uvijek je jedan od najboljih trenera Evrope i zadovoljstvo mi je da igram za njega. Svaki dan naučim nešto novo od njega, stalno se trudi da unaprijedi igru svakog od nas".

Kakva je perspektiva reprezentacije Crne Gore? Da li možete na Evrobasket 2011. godine?

"Iskreno, nije mi drago što smo se razišli sa Srbijom, jer bismo imali još jači tim. Zbog porodice sam odlučio da igram za Crnu Goru i za sada je sve super. Prošlog ljeta smo se dobro proveli, postigli dobre rezultate, ali nemam ideju šta će se sve dogoditi do 2011! Ne razmišljam toliko unaprijed, interesuje me danas, ova godina", zaključio je Nikola Peković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC