• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prkačin zaustavio FMP, a Helios Zadrane

Cibona uvećala izglede da se plasira na Fajnal for NLB lige, pošto je u 18. kolu savladala FMP Železnik, dok su Zadar i Budućnost poraženi.

 Prkačin zaustavio FMP, a Helios Zadrane Izvor: MONDO

Košarkaši FMP Železnika pružili su dostojan otpor učesniku Top 16 faze Evrolige, ali je Cibona zahvaljujući sjajnom veteranu Nikši Prkačinu ipak osvojila bodove.

Zagrepčani su na svom terenu pobijedili "pantere" rezultatom 85:78 (27:20, 22:28, 20:12, 16:18), a u srijedu uveče su dodatno profitirali porazima Zadra i Budućnosti, koji su im najveći konkurenti za plasman na Fajnal for NLB lige.

Iako je skoro svih 40 minuta utakmice 18. kola proveo jureći prednost protivnika, FMP je u poslednjoj četvrtini ozbiljno zaprijetio iznenađenjem, kada je Dragan Labović trojkom smanjio na 69:67.

"Cibosi" su u narednom napadu promašili, ali je Prkačin bio najviši u skoku, čime je Erlu Kaloveju omogućio da trojkom počne seriju Zagrepčana od 10:0, kojom su povećali na 79:67 i riješili pitanje pobjednika.

FMP je poslije četiri minuta bez poena uzvratio serijom od 6:0 i vratio neizvjesnost. Pri rezultatu 79:73 ponovo je Robert Troha bio neprecizan i ponovo je Prkačin uhvatio loptu, a Kalovej sa linije slobodnih bacanja odnio poslednju nadu ekipi iz Železnika.

Daleko od toga da se učinak provjerenog centra Cibone sveo na ta dva ključna skoka u napadu. Prkačin je sa 20 poena, sedam skokova, po tri asistencije i ukradene lopte, kao i devet ličnih grešaka načinjenih nad njim bio ubjedljivo najkorisniji igrač utakmice.

Davor Kus postigao je 23, a Kalovej 16 poena za domaći tim, dok su kod FMP-a najviše pružili Labović (22 poena, od toga deset slobodnih bacanja, sedam skokova) i Miroslav Raduljica (17p, 8sk).

Cibona je popravila skor na 12-6 i izjednačila se sa Zadrom na četvrtom i petom mjestu. Budućnost je šesta sa skorom 11-7, onda slijedi velika praznina, pa FMP na sedmoj poziciji sa osam pobjeda i deset poraza.

Prva dva mjesta sa učinkom 16-2 zauzimaju Partizan i Crvena zvezda, treći je Hemofarm.

Zadar je u Domžalama poražen od Heliosa, i to poslije produžetka - 94:92 (80:80).

Domaćin se za dodatnih pet minuta izborio mini-serijom od 4:0 u poslednjem minutu, a neočekivanu pobjedu donio mu je trojkom Amerikanac Nikolas Džejkobson. Prethodno je vođstvo prelazilo sa jedne na drugu stranu, a koš za 91:92 dao je Malik Dikson.

Iako pojačana nekadašnjim reprezentativcem Srbije i Crne Gore Žarkom Čabarkapom (7p, 4sk za 17min), Budućnost je u Sarajevu izgubila od Bosne rezultatom 79:75. Podgoričani su na poluvremenu imali sedam poena viška.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC