• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić o Ciboni: Navijači, samo nas slijedite!

"Najjači tim na ovim prostorima" stiže u subotu (17.00) u Pionir na duel sa košarkašima Crvene zvezde.

 Pešić o Ciboni: Navijači, samo nas slijedite! Izvor: MONDO

Tako bar u najavi derbija 19. kola NLB lige priča trener crveno-bijelih Svetislav Pešić.

"Govorim ono što vidim, a ukusi su različiti. Ne bavim se navijačkim strastima, pa da kažem da je Crvena zvezda najbolji tim na svijetu, kada to nije, samo da bi svi oko mene bili srećni", u svom stilu govorio je Pešić o protivniku za kojeg kaže i to da "bi trebalo svi da ustanemo kada pričamo o Ciboni".

"Cibona je istorijski klub, jedan od najvećih u Evropi", dodao je Kari.

Na hipotetičko pitanje: "Da se u subotu igra meč Final 4 turnira između Zvezde i Cibone, na neutralnom terenu, ko bi bio favorit?", Pešić je odgovorio:

"Oni imaju prednost, u smislu izbora kvalitetnih igrača i njihovog iskustva, dok moj tim ima više entuzijazma, mladosti, želje za pobjedom... To, doduše, nema veze sa taktikom. Što se tiče igre, oni su jaki individualno, imaju više rješenja u napadu i na neutralnom terenu, pod uslovom da smo u približno istoj formi, oni bi bili u blagoj prednosti", zaključio je Pešić.

Ipak, neutralan teren je jedno, a gostovanje u Srbiji za Cibose nešto sasvim drugo. Oni gotovo da ne znaju šta znači pobjeda na gostovanjima srpskim timovima, bilo da se radi o Partizanu, Crvenoj zvezdi, FMP-u, Hemofarmu, Vojvodini...

"Mene taj podatak ne zanima, utoliko što znam da je svaka nova košarkaška utakmica i novo iskustvo", upozorava Pešić, čiji je tim ubjedljivo poražen u prvom krugu u MC Dražen Petrović. Bilo je 86:63 za Zagrepčane i ujedno, bio je to prvi NLB poraz novog Zvezdinog tima u sezoni.

Od tada, Pešić i momci izgubili su samo još jednom, u Vršcu, tako da mnogi procjenjuju da je Zvezda već učesnik Final 4 turnira, čak sedam kola prije kraja ligaškog dijela.

"Ne slažem se da smo se kvalifikovali, možda Partizan jeste, ali mi nismo. To pokušavam da objasnim i igračima i ljudima u mojoj okolini. Primjećujem da smo na granici euforije. Super je to, imati pozitivno razmišljanje, ali ono što jeste istina je da mi imamo izgledne šanse da se plasiramo na Final 4, ali i da to nismo još uradili", govori Pešić.

"Meč sa Cibonom mogao bi da odgovori na neke dileme kada je Final 4 u pitanju i u tom smislu, biće to jedan od najznačajnijih duela do sada u sezoni. U tom svjetlu treba gledati na susret sa njima".

Svakako da je Cibosima meč sa Zvezdom od znatno većeg rezultatskog značaja, jer oni vode pravi košarkaški rat sa Zadrom oko sakupljanja bodova za novi ugovor sa Evroligom i onaj tim koji se bude plasirao na Final 4 NLB lige biće u velikoj prednosti. Dva tima iz Hrvatske dijele četvrto mjesto na tabeli sa skorom 12-6, iza Zvezde (16-2), Partizana (16-2) i Hemofarma (14-4).

Pešić kaže da je Cibona tim sa, po njegovom mišljenju, tri trenutno najbolja hrvatska košarkaša: Kusom, Prkačinom i Andrićem, kao i dva odlična Amerikanca: Kalovejom i Andersonom. Na kraju, trener Zvezde istakao je dovođenje NBA centra Bruna Šundova kao dodatnu otežavajuću okolnost.

S druge strane, on će Ciboni suprotstaviti isti tim koji je pobijedio u Splitu, bez kapitena Tadije Dragićevića, koji je u četvrtak počeo da trenira, poslije nove pauze zbog problema sa koljenom.

Upravo je gostovanje u Splitu, na negativan način, podgrijalo atmosferu uoči susreta Crvena zvezda - Cibona. U utorak uveče, ekspedicija crveno-bijelih napadnuta je od strane lokalnih huligana dok se čekirala na aerodromu.

"To je tužno što se dogodilo", rekao je Pešić.

Ali.

"Očekujem da ćemo imati punu dvoranu, a želio bih da nas navijači podrže da dobijemo utakmicu. To bi bila najveća pobjeda: sportska i normalnog ponašanja. Očekujem da će se moji momci, kao i do sada, primjerno ponašati, a ovi naši momci van terena, samo neka nas malo slijede i poguraju i biće sve ok", pozvao je trener navijače Zvezde da sportski navijaju.

PAROVI 19. KOLA NLB LIGE:


Crvena zvezda - Cibona (17.00)
FMP Železnik - Bosna (18.00)
Zagreb - Helios (19.00)
Zadar - Hemofarm (19.00)
Budućnost - Partizan (19.15)
Olimpija - Split (20.00)
Vojvodina - Krka (20.15)

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC