• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Najbolji kad je najteže

Partizan poslije rutinskog odrađenog posla protiv Zagreba u subotu će gostovati u Podgorici, ekipi Budućnosti u okviru 19. kola NLB lige.

 Veličković: Najbolji kad je najteže  Izvor: MONDO

Crno-bijeli su svjesni da ih u "Morači" očekuje uvijek neugodan protivnik, koji ima motiva na pretek da upiše pobjedu i tako ostanu u trci za završni turnir lige, posebno poslije poraza u Sarajevu od Bosne.

Poznato je da Podgoričani igraju odlično na domaćem terenu, a činjenica da su na posljednjih deset mečeva pred svojom publikom upisali devet pobjeda dovoljno govori da će Partizan morati ozbiljno da zapne ako želi da upiše 17. trijumf ove sezone.

"Uz Zadar i Cibonu, Budućnost je najneugodniji domaćin u NLB ligi. Uvijek smo se mučili u Podgorici, biće mnogo teško i sada. Ipak, mnogo smo puta pokazali da umijemo da se nosimo sa pritiskom, nadam se da ćemo to potvrditi i u Morači", rekao je Novica Veličković, pouzdani krilni centar crno-bijelih.

Momak koji je u pobjedi protiv Zagreba u pršlom kolu sakupio 34 indeksna poena, veoma cijeni Podgoričane.

"Budućnost je izuzetno dobra ekipa. Mladi su, isto kao i mi, veoma borbeni, posebno na domaćem terenu. Upravo je ta agresivnost njihov najveći kvalitet, naravno uz igrački. Zato moramo da odgovorimo maksimalnom angažovanošću. Ponavljam, više puta smo dokazali da smo najbolji kada je najteže", dodao je Veličković.
Težak zadatak očekuje i Hemofarm. Vrščani, ohrabreni pobjedom na gostovanju Krki, ali i povoljnim rezultatima na ostalim utakmicama regionalne lige, gostovaće ekipi Zadra, direktnom rivalu za plasman na završni turnir.

Zadar je u prethodnom kolu neočekivano poražen od Heliosa u Domžalama, a šanse Hemofarma da se plasira na "Fajnal-for" povećao je i poraz Budućnosti u Sarajevu.

Krilni centar Hemofarma Milan Mačvan tvrdi da njegova ekipa sada "lakše diše", ali je istakao da je rano da se govori o završnom turniru, jer ima još dosta da se igra.

"Očekuje nas teško gostovanje. Možemo da ih iznenadimo, ako budemo igrali dobro u odbrani i ako budemo imali dovoljno samopouzdanja. Biće nam lakše poslije njihovog poraza od Heliosa, jer kada izgubite od autsajdera teško ulazite u naredni meč", rekao je Mačvan.

Hemofarm, prema riječima Mačvana, nema čega da se plaši jer ima pozitivnu bodovnu zalihu koju će znati da iskoristi do kraja sezone.

"Zadar će biti motivisan da nas pobijedi, ali mi ćemo nastupiti rasterećeno i mislim da ćemo pobijediti", rekao je Mačvan.

PAROVI 19. KOLA NLB LIGE

SUBOTA
Crvena zvezda - Cibona (17.00)
FMP Železnik - Bosna (18.00)
Zagreb - Helios (19.00)
Zadar - Hemofarm (19.00)
Budućnost - Partizan (19.15)
Olimpija - Split (20.00)
Vojvodina - Krka (20.15)

TABELA: Partizan 16-2, Crvena zvezda 16-2, Hemofarm 14-4, Zadar 12-6, Cibona 12-6, Budućnost 11-7, FMP Železnik 8-10, Olimpija 7-11, Bosna 7-11, Krka 6-12, Split 6-12, Helios 4-14, Vojvodina 4-14, Zagreb 3-15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC