• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Cibona kao Feniks u Pioniru

Svakoj seriji mora da dođe kraj, pa je tako završen i niz košarkaša Crvene zvezde od 13 pobjeda u svim takmičenjima.

 NLB: Cibona kao Feniks u Pioniru Izvor: MONDO

Cibona se pred 6.000 gledalaca u hali Pionir vratila iz deficita od 17 poena i serijom od 10:0 u poslednja tri minuta došla do velikog trijumfa - 79:76 (22:30, 9:18, 26:15, 22:13).

Zvezda je pokvarila skor na 16-3, ali će ostati najmanje druga na tabeli, dok je Cibona (13-6) napravila važan korak na putu ka završnom turniru NLB lige.

Crveno-bijeli su uzastopnim trojkama Lorensa Robertsa u 38. minutu poveli sa 76:69, ali poslije toga više nijednom nisu probacili loptu kroz obruč gostiju. Alan Anderson je sa linije slobodnih bacanja donio Ciboni vođstvo, a Lukša Andrić 12 sekundi prije kraja postavio konačan rezultat, poslije promašaja Robertsa za tri poena.

Zvezda je imala poslednji napad, ali je pokušaj Andre Ovensa za izjednačenje bio neprecizan.

U oba tima su najistaknutiji pojedinci bili Amerikanci - Roberts kod domaćina sa 16 poena, devet skokova, po dvije ukradene lopte i blokade, a Anderson kod Zagrepčana sa 22 poena i devet skokova.

Ovens, drugi strijelac crveno-bijelih sa 13 poena, bio je neprimjetan poslije furioznog početka i tri trojke iz isto toliko pokušaja. Marko Kešelj dao je 11, a Vladimir Štimac deset poena.

Zvezda je trojkama, zonskim presingom i brzim kontranapadima razbila Cibonu u prvom poluvremenu. Ovens im je napunio koš u prvih nekoliko minuta, a publiku je podigao na noge koš Marka Marinovića od tablu sa osam metara - 30:22 uz zvuk sirene koja je označila kraj prve četvrtine.

Trener "cibosa" Velimir Perasović shvatio je da njegov tim nema šta da traži u jurnjavi sa motivisanim crveno-bijelima, pa je pokušao da preokrene situaciju zonskom odbranom "2-3". Gosti su uspjeli da zakomplikuju Zvezdine napade, ali su u drugoj četvrtini prošli rezultatski još gore.

Zvezda je otišla na odmor sa velikih 48:31, a iz statistike se jasno vidjelo koliko je nadigrala protivnika. Ekipa Svetislava Pešića dominirala je u asistencijama (10:1), ukradenim loptama (9:5), šutu van linije 6,25 metara (6/16 nasuprot 1/8 Cibone)...

Međutim, Cibona je iskusan tim kojem je ova utakmica suviše značila da bi se tek tako predao. Počeli su drugo poluvrijeme serijom od 11:0, a do 26. minuta su postigli 21 poen - od toga pet trojki - a primili samo sedam.

Igrač preokreta u napadu bio je rezervni bek Robert Troha (12 poena, 4/5 za trojku), a kako je utakmica odmicala, sve efikasniji su pod košem bili Prkačin (13p) i Andrić (12p).

Zvezdin napad ostao je bez koncepcije, vođstvo su individualnim kvalitetom čuvali Roberts i Kovač, koji je u prelomnim momentima opet pogodio dvije trojke. Kada su i te rezerve potrošene, Cibona je manirom ozbiljne evroligaške ekipe postavila stvari na svoje mjesto.

Poslednji poraz u NLB ligi crveno-bijeli su doživeli još 1. decembra, od Hemofarma u Vršcu (65:84). Nakon toga su vezali osam pobjeda u regionalnom takmičenju, a imaju i "aktivnu" seriju od pet trijumfa u Evrokupu.

Nema vremena za žaljenje, pošto već u utorak u Pionir stiže Pamesa. Aplauz kojim je publika ispratila igrače poslije poraza od Cibone nagovještava da neće ostati bez podrške ni na startu druge faze evrotakmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC