• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Pokušaćemo da pariramo Pamesi

Crvena zvezda priznaje da je Pamesa odličan tim, ali trener Svetislav Pešić kaže da će se njegov tim potruditi da ih pobijedi u Beogradu.

 Pešić: Pokušaćemo da pariramo Pamesi Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić najavio je da će njegova ekipa pokušati da parira Pamesi u Beogradu u prvom kolu druge faze Evrokupa (utorak 18.00 časova), iako crveno-bijeli imaju najmlađi tim u tom takmičenju.

"Pamesa je odlična ekipa, ali ne igra dobro u kontinuitetu. Izuzetno su šuterski raspoloženi, imaju pet odličnih igrača sa NBA kvalitetom. Izdvaja se Met Nilsen koji igra na 'četvorci' i on može da donese prevagu", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Strateg Zvezde podsjetio je i da u Pamesi igraju dvojica srpskih internacionalaca.

"Pod košem je Kosta Perović, koji uz Alberta Miraljasa čini odličan tandem. Tu je i Vule Avdalović na mjestu plejmejkera, koji se oporavio od teške povrede i sada je jedan od najboljih igrača na toj poziciji u španskoj ligi", naveo je Pešić.

Pešić je kazao da Zvezda, ukoliko želi da dođe u priliku za trijumf, mora da zaustavi brzu igru Španaca.

"Nadam se da ćemo odigrati na visokom nivou. Ne smemo da im dozvolimo brz šut i dosta trčanja, pošto su to Pamesini najjači aduti", naveo je Pešić.

Trener crveno-belih istakao je da je cilj njegovog tima plasman među osam ekipa, koje će igrati na završnom turniru Evrokupa.

"Zvezda ima najmlađi tim u Evrokupu, to je jedna od naših glavnih karakteristika. Ta činjenica dokazuje da smo već sada napravili dobar rezultat. Evrokup je veoma jako takmičenje, a sedam ili osma ekipa mogle bi ravnopravno da se takmiče u Evroligi. Nama su ove utakmice dobre zbog sticanja iskustva. Cilj nam je plasman na Fajnal ejt, a vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome", rekao je on.

Pešić je izjavio da mu je drago što je Boris Bakić počeo da se vraća u formu poslije povrede i dodao da Tadija Dragićević i Lorens Roberts, takođe zbog oporavka, još ne igraju na očekivanom nivou.

"Bakić je imao tri različite povrede u posljednjih mjesec dana. Drago mi je što se polako vraća u formu, pošto je veoma bitan za našu igru. Tadija je počeo normalno da trenira, ali nisam siguran da li će igrati protiv Pamese. Roberts zasad nije dovoljno spreman, njegova igra nije na zadovoljavajućem nivou zbog povrede. Ipak, nećemo da ih ubacujemo u igru prije vremena", zaključio je Pešić.

Plasman na završni turnir obezbijediće po dve prvoplasirene ekipe iz svake od četiri grupe.

PAROVI 1. KOLA

Grupa I
Dinamo Moskva - Panelinios
Marusi - Himki

Grupa J
Turk Telekom - Zadar
beneton - Uniks

Grupa K
Hemofarm - Azovmaš (17.30)
Crvena zvezda - Pamesa (18.00)

Grupa L
Bilbao - Artland Dregons
Šarlroa - Lijetuvos Ritas

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC