• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda stala na kraju

Košarkaši Crvene zvezde bili su na dobrom putu da prvi put ove sezone sruše Pamesu, ali ipak nisu uspjeli u tome.

 EVROKUP: Zvezda stala na kraju Izvor: MONDO

Deja-vu. Tri dana poslije poraza od Cibone u NLB ligi, u meču u kojem su imali 17 poena prednosti, košarkaši Crvene zvezde proćerdali su i 16 poena više u Evrokup duelu sa Pamesom - 73:85 (21:16, 23:18, 18:24, 11:27).

U prvom kolu Grupe K, Last 16 faze takmičenja, u prepunom i bučnom Pioniru, gosti iz Španije surovo su odigrali drugo poluvrijeme protiv istrošenog tima Svetislava Pešića i dobili taj period igre sa 22 poena razlike. Samo u posljednjoj dionici bilo je 27:11 za tim iz Valensije.

"Srce hoće, duša ne da. Moram podsjetiti da sam često govorio koji je naš maksimum. Nemamo iskustvo, balans unutrašnje i spoljne igre. Pamesa je igrala iskusno u napadu, loše u odbranu u prvom poluvremenu i mi smo to iskoristili. U drugom su igrali sa pet bekova, to je bilo previše za nas. Time su ubili našu agresivnost, istrošili smo se i izgubili snagu. Nismo znali da ih presječemo, nemamo još iskustva za to", rekao je trener Zvezde Svetislav Pešić.

Najveću prednost crveno-bijeli imali su u 17. minutu, kada je na semaforu pisalo 44:28.

Do odlaska na odmor Pamesa je napravila seriju 6:0, a onda je u nastavku ekipa Jasmina Repeše odigrala još snažniju odbranu.

Zvezda u drugom poluvremenu gotovo da nije odigrala nijednu smišljenu akciju, imala je i period od šest minuta bez koša iz igre, kada su "namazani" gosti napravili seriju od 15:0 - od 62:52, do 64:67, a kada se ukazala kakva-takva prilika za priključak u finišu meča (73:78, minut i 16 sekundi prije kraja), petorka na terenu u nekoliko uzastopnih napada nije uspjela da pogodi ni obruč.

U drugom poluvremenu utakmice, očigledan je bio umor kod košarkaša Crvene zvezde. Poslije početka meča punog naboja i adrenalina, ponestalo je energije, a samim tim i rješenja u napadu.

Publika je oduševljeno dočekala povratak kapitena Tadije Dragićevića, ali je ubrzo postalo očigledno da on nije spreman poslije duge pauze zbog povrede koljena, Marko Marinović očigledno još osjeća posljedice nedavne povrede i biće mu potrebno vrijeme da se vrati u formu sa početka sezone, dok je u utorak uveče Elmedin Kikanović bio potpuno na drugom mjestu, bar psihički.

U takvoj situaciji, ulogu lidera preuzeo je Andre Ovens, ali je Amerikanac to platio potpunim fizičkim pražnjenjem sredinom treće četvrtine, kada je poslije ubačene trojke, JEDVA izašao sa terena.

"Mnogo energije sam potrošio u odbrani. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je posljednja i htio sam da ostavim svoje srce tamo za pobjedu, kao i ostali momci. To nam se osvetilo i na kraju smo bili "kratki". Već sam rekao da imamo OK tim, ali još moramo da učimo", prokomentarisao je prvi strijelac tima sa 25 poena, od čega je 16 postigao u prvom poluvremenu, sa samo dva iz igre u posljednjih 11 minuta.

To su košarkaši Pamese samo i čekali. Oni su na sličan način savladali i FMP u Železniku, u prvoj fazi takmičenja.

Poslije pomenute serije od 15:0, sa kojom je Pamesa povela 67:62, šest i po minuta prije kraja, Zvezdin rival se tu nije zaustavio. Dok je Pešić tražio petorku, koja će postići koš, Spahija je koristio iskustvo Alberta Olivera, Meta Nilsena i Vuleta Avdalovića, kao i visinu Koste Perovića.

Pri rezultatu 64:67, Zvezda je imala kontru, koju je šutem za tri poena pokušao da realizuje Dragićević. Ipak, lopta je stigla samo do koša, njegov tim do novog pada.

Na drugoj strani, Oliver je "tresnuo" trojku po nervima navijača Crvene zvezde, Perović pogodio oba slobodna bacanja, a onda za tri poena bio precizan i Šamond Vilijams, tako da je tri minuta prije kraja, na semaforu pisalo 66:75.

Najbolji u redovima Beograđana bili su Ovens sa 25 poena i četiri skoka, Štimac je upisao 14 uz osam uhvaćenih lopti, Lorens Roberts postigao je devet, a Marinović osam pogodaka.

Kod gostiju iz Valensije, koji su prvu fazu takmičenja u Evrokupu okončali sa maksimalnih 6-0, najefikasniji je bio Avdalović sa 17 poena, Nilsen zabilježio je 16, Vilijams 13, a Perović 12 poena.

Crveno-bijele za vikend očekuje težak ispit u Sarajevu, gdje će protiv Bosne pokušati da ne vežu i treći uzastopni poraz, poslije serije od 13 pobeda. Tri dana poslije Skenderije, ekipu očekuje Evrokup putovanje u Mariupolj, gde igra Azovmaš.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC