• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ove sezone trofeja neće biti

"Ako ih bude, priznaću grešku", rekao je trener košarkaša Crvene zvezde nakon poraza od Pamese 73:85 u 1. kolu Last 16 Evrokupa u Pioniru.

 Pešić: Ove sezone trofeja neće biti Izvor: MONDO

Za Svetislava Pešića nije smak svijeta drugi vezani poraz ove sezone. Njegov tim na gotovo identičan način izgubio je u Pioniru duele NLB lige i Evrokupa, za vikend protiv Cibone, a potom i u utorak protiv Pamese.

Dva neuspjeha u tri dana došla su poslije serije od 13 pobjeda ekipe, a Pešić je tada upozoravao da je Zvezda i dalje mlad tim i da ima mnogo više pobjeda od "realnog stanja".

"Ne plašim se. Kako se nisam bavio pobjedama, tako se ni sada neću baviti porazima. Ja razumijem šta žele navijači, ali moramo biti realni kada pričamo o našim mogućnostima. Mi smo tim koji se bori za završnicu u Evrokupu i NLB ligi, a pritom nemamo reprezentativce naše zemlje", podsjetio je iskusni trener, koji je ljetos preuzeo ekipu u trenutku kada je ona brojala četiri košarkaša.

"Ja od igrača ne tražim da igraju dobro u kontinuitetu, iako to vi novinari možda očekujete. Za sve je u sportu potrebno vremena", stao je Pešić u zaštitu ekipe.

"To su sve mladi i neiskusni momci. Tačno je da imaju kvalitet, ali to će doći do izražaja kasnije, kako se budemo uigravali".

Crvena zvezda je u jednom trenutku u NLB ligi imala skor 16-2, a u Evrokupu 5-1. Uz pobjedu u vječitom derbiju nad Partizanom, počelo je da se priča o trofejima...

"Moraću da vas razočaram, ali ove sezone trofeja neće biti", rekao je Pešić, a onda dodao:

"Ako ih bude, priznaću grešku".

A, onda je objasnio svoj stav.

"Možemo mi da pobijedimo Partizan ili Cibonu jednom. Možemo možda i dva puta, ali i dalje nemamo dovoljan kvalitet, da bismo ih pobjeđivali konstatno", opominje Pešić, trener najmlađeg tima u Evrokupu.

Dragićević: Žao mi je navijača

Za tek drugi evropski poraz Crvene zvezde ove sezone, velikim delom zaslužni su nekadašnji igrači Partizana Vule Avdalović (16 poena) i Kosta Perović (12). Kao što je bilo i očekivano, Delije su ih dočekale "na nož", ali to nije zasmetalo Avdaloviću, naprotiv.

"Nedostajao mi je Pionir i ova atmosfera. Bilo bi lijepo kada bi Španija i Evropa imale više ovakvih dvorana, gdje se stvara ovakva buka", rekao je plej Pamese posijle meča, koji je počeo sa dva promašaja u šutu za tri, a završio sa tri uzastopne trojke, od kojih se Zvezda nije oporavila.

Kosta Perović iskoristio je dominaciju u visini, za nekoliko lakih zakucavanja, naročito kada je u igri bio Elmedin Kikanović. Perović nije lako izlazio na kraj sa Vladimirom Štimcem, ali sa nižim košarkašima Zvezde jeste.

"Trebalo nam je vremena da se probudimo, a kada se to dogodilo, pokazali smo da smo kvalitetniji tim od Zvezde. Pamesa definitivno ima perspektivu", rekao je Perović.

Navijači Zvezde toplo su dočekali povratak kapitena Tadije Dragićevića, ali će na prepoznatljive igre svog ljubimca morati još malo da sačekaju. Očigledno je bilo da je Dragićeviću potrebno vrijeme da se vrati u takmičarsku formu.

Zbog povrede koljena osjećao je nesigurnost i strah, tako da je rijetko ulazio u duele pod košem, a češće pokušavao šutem sa distance.

"Sjajno smo odigrali 20 minuta, zaustavili šut i tranziciju našeg rivala, ali se onda dogodio veliki pad u drugom poluvremenu, kao protiv Cibone. Žao mi je što smo izgubili zbog publike, koja je napravila najbolju atmosferu ove sezone", rekao je kapiten tima.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC