• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Real srušio Barsu, sjajna Cibona

Košarkaši Reala igrali su ispod očekivanja tokom čitave prve faze Evrolige, ali su zato na najbolji način startovali u Top 16.

 TOP 16: Real srušio Barsu, sjajna Cibona Izvor: MONDO

Pred više od 12.000 ljudi u dvorani Vistalegre savladana je Barselona sa 85:83, iako je sedam minuta prije kraja vodila sa deset poena razlike! Interesantan je rezultat po četvrtinama - 19:26, 21:19, 19:19, 26:19.

Real je djelovao izgubljeno, gubio je 62:72, ali je za samo dva minuta uhvatio priključak serijom od 9:0. Prvo vođstvo na utakmici stekli su minut prije kraja, trojkama Luisa Buloka i Serhija Ljulja - 81:78.

Poslije vezanih grešaka povratnika iz NBA lige Huana Karlosa Navara (na slici), gosti su konačno poentirali preko Frana Vaskeza (81:80), ali su "kraljevi" - ponovo Ljulj i Bulok - bili nepogriješivi u penal završnici.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa po 18 poena su bili Ljulj i Bulok, a ko bi drugi? Dvocifren učinak imao je još Felipe Rejes, koji je postigao 15 poena, dok su Barsu predvodili Navaro sa 21 i Vaskez sa 16 koševa.

Treći od preostala četiri predstavnika Španije u Evroligi, Taukeramika, imala je jači trening na svom terenu, a "sparing partner" bio je poljski Prokom.

U trijumfu lidera ACB lige 99:77 (prva četvrtina 34:15) najviše su pružili Mirza Teletović sa 22, odnosno Serhi Vidal i Igor Rakočević sa po 20 poena. Srpski veteran šutirao je trojke 4-8.

Odsustvo povrijeđenog centra Tijaga Splitera nadoknadili su Vil Mekdonald i Stanko Barać.

Zlata vrijednu pobjedu u borbi za četvrtfinale plej-ofa upisala je pred svojim navijačima i Cibona. Zagrepčani su poslije lošeg početka stegli odbranu i srušili favorizovani Montepaski iz Sijene - 88:81.

Plejmejker Erl Kalovej vukao je sve konce i bio igrač utakmice sa 23 poena, četiri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte. U kvartetu najzaslužnijih našli su se Kus sa 18, Anderson sa 16 i Prkačin sa 13 poena. Svi ostali igrači Cibone zajedno su postigli 18 poena.

Kod Montepaskija, koji je više puta šutnuo trojku (31, pogodili devet puta) nego za dva poena (30), gotovo identičan učinak su imali centri Krištof Lavrinovic (18p, 7sk) i Šon Stonruk (18p, 6sk).

U Partizanovoj grupi se obe utakmice igraju u četvrtak. Crno-bijeli gostuju u Atini, dok Lotomatika u Rimu čeka Unikahu.

PAROVI I REZULTATI 1. KOLA

GRUPA A

Taukeramika - Prokom
Armani Džins - Olimpijakos (četvrtak, 20.45)

GRUPA B

Real Madrid - Barselona
Makabi - Alba (četvrtak, 20.00)

GRUPA C

Panatinaikos - Partizan (četvrtak, 19.45)
Lotomatika - Unikaha (20.45)

GRUPA D

Cibona - Montepaski 88:81
Fenerbahče - CSKA (četvrtak, 19.15)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC