• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli se odmaraju, čekaju se Grobari

Igrači Partizana, na sreću, nisu morali da putuju u Atinu na dan utakmice sa Panatinaikosom.

 EL: Crno-bijeli se odmaraju, čekaju se Grobari  Izvor: MONDO


U prijestonicu Grčke stigli su u srijedu uveče, večerali i otišli na spavanje, prije nego što su u četvrtak odradili prvi trening.

Između 11 i 12 časova u Dvorani O.A.K.A, trener Partizana Duško Vujošević izveo je ekipu na lagani šuterski trening, poslije čega ih je čekao ručak i popodnevni odmor. Meč prvog kola Top 16 faze Evrolige, između Panatinaikosa i Partizana počinje u 19.45 po našem vremenu, dok će u Grčkoj u istom trenutku biti 20.45.

Nezvanično, do tada bi u Atinu trebalo da stigne "nekoliko autobusa sa navijačima Partizana".

U prvom ovosezonskom duelu dva tima, gotovo da neće biti tajni. Razlog je taj što su se PAO i Partizan četiri puta sastajali prošle sezone, što ih vode isti treneri kao i tada, ali i što su u redove grčkog šampiona prešla dvojica igrača iz prošlogodišnjeg sastava srpskog prvaka, Nikola Peković i Dušan Kecman.

"Za mene će ovo biti pomalo teška situacija, jer sam igrao za Partizan dugo. Srećan sam što ću imati priliku da vidim neke bivše saigrače i naravno trenera, jer smo prošle sezone imali sjajnu atmosferu, na terenu i van njega. Ali, ja sam profesionalac, igrač sam Panatinaikosa i daću sve od sebe da pomognem mom timu da pobijedi", rekao je Kecman.

Zeleni su prošle sezone dobili tri od četiri duela, ali taj posljednji, u Pioniru, pripao je crno-bijelima i značio je dvije stvari u isto vrijeme: da Srbi idu u četvrtfinale Evrolige, a Grci kao zvanični šampioni završavaju takmičenje.

"Početak je Top 16 faze i svjesni smo da moramo da odbranimo svoj teren, pa da uz neku pobjedu na strani ostvarimo cilj i plasiramo se u narednu rundu. U isto vrijeme, moramo da budemo svjesni da sada više nema lakih protivnika, kao i da nam u goste dolazi tim sa kojim smo igrali četiri puta prošle godine. Partizan je veoma agresivan tim", rekao je trener Panatinaikosa Željko Obradović.
"Možda su malo promijenili sastav, ali trener je ostao isti, kao i filozofija, tako da ćemo morati da budemo izuzetno fokusirani kada meč počne. Treninzi su nam sve bolji, želja igrača za pobjedama je veća sada nego ranije i očekujem dobar nastup", dodao je najtrofejniji evropski trener, koji je prvi put šampion Evrope postao upravo sa Partizanom, 1992. godine u Istanbulu.

Na ovom meču, Vujošević neće moći da računa na dugo povrijeđenog krilnog centra Žarka Rakočevića. Lijevoruki košarkaš počeo je sa treninzima, ali i dalje nije spreman da zaigra poslije loma kosti šake.

Prošle sezone, u Top 16 fazi u Atini, presudio je jedan šut. PAO je srećno dobio, a Partizan ipak sve naplatio u revanšu. Sada, niko u timu crno-bijelih neće obećavati pobjedu, ali neće se ni odreći namjere da do toga i dođe.

"Znamo se dobro, prošle sezone smo ih izbacili iz Top 16 faze. Moja želja je da ove godine i mi i oni prođemo dalje u plej-of. Ali, svjesni smo koliko je moćan grčki šampion, kao i koliki je kvalitet ostala dva tima u grupi. Ipak, siguran sam ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu u Atini protiv naših prijatelja Pekovića, Kecmana i trenera Obradovića, ali i protiv ostalih velikih igrača koje PAO ima, kao što su Dijamantidis, Spanulis, Batist, Jasikevičijus, Focis...", nabrojao je zvezde zelenih bek Partizana, Milenko Tepić.

Ekspediciju Partizana prilikom dolaska u hotel u srijedu uveče, dočekao je sadašnji trener Panioniosa, a bivši Crvene zvezde, Aleksandar Trifunović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC