• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aito cijeni Partizan, ne plaši se Pionira

"Znam da je Partizanu publika šesti igrač, ali mene lično takav ambijent ne plaši... pod uslovom da mu ne podlegnu sudije", kaže trener Unikahe.

 Aito cijeni Partizan, ne plaši se Pionira Izvor: MONDO

Trenerski veteran Aito Garsija Reneses mnogo puta se nalazio nasuprot jugoslovenskih i srpskih ekipa.

Nova epizoda ga očekuje u srijedu, kada će Partizan dočekati Unikahu u okviru trećeg kola Top 16 faze Evrolige.

"Volim da dođem u Beograd, iako znam da moju ekipu uvijek čeka težak meč. Znam kakva je atmosfera u Partizanovoj dvorani, da im je publika šesti igrač, ali mene lično takav ambijent ne plaši... pod uslovom da mu ne podlegnu sudije", rekao je Aito u ekskluzivnom intervjuu listu "Sport".

Doskorašnji selektor Španije prije dvije sezone je vodio Huventud u četiri susreta sa crno-bijelima. Prva dva je dobio, druga dva izgubio. Sigurno je da dobro poznaje protivnika.

"Najveća snaga Partizana je u talentu i košarkaškom obrazovanju igrača. Svi znaju da igraju jer su prošli dobru školu. Kada srpski igrači odu u inostranstvo, trener je siguran da dobija tehničko-taktički obučenog igrača, a dalji učinak zavisi od individualnog kvaliteta".

Aito je rekao da se nije detaljno bavio igrom crno-bijelih, jer za to nije bilo vremena zbog meča ACB lige sa Huventudom (79:70).

"Mogu samo da ponovim ono što sam već rekao - mnogo talenta, mnogo borbenosti i publika koja nosi igrače. Čini mi se da Veličković igra u velikoj formi".

Unikaha je počela Top 16 fazu pobjedom u Rimu, ali je na svom parketu izgubila od Panatinaikosa. Partizan takođe ima po jednu pobjedu i poraz, što znači da bi međusobni susreti srpskog i španskog tima mogli da odluče ko će kao drugi u četvrtfinale takmičenja.

"U Top 16 je najvažnije ne gubiti kod kuće. Mi smo u gostima pobijedili Lotomatiku, ali to je ona pobjeda koja je trebalo da nam obezbijedi plasman među osam da smo dobili sve utakmice kod kuće", jasan je Aito.

Unikaha slijeće na aerodrom "Nikola Tesla" u utorak, u ranim poslijepodnevnim časovima.

Reprezentativac Španije Karlos Kabezas je povrijeđen i neće igrati, ali tu su Markus Hejslip, nekadašnji igrač Crvene zvezde Omar Kuk, Berni Rodrigez, Karlos Himenez, Jirži Velš...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC