• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Sa Unikahom za četvrtfinale

"Da bi čovjek napravio uspjeh, mora da vjeruje da je on moguć", rekao je trener Partizana pred meč 3. kola Top 16 faze Evrolige.

 EL: Sa Unikahom za četvrtfinale Izvor: MONDO

Rezultati prva dva kola grupe G i raspored takmičenja udesili su da mečevi Partizana i Unikahe u trećoj i četvrtoj rundi budu praktično odlučujući za plasman među osam najboljih u Evropi.

Oba tima imaju skor 1-1, pa je očigledno da pobjede u srijedu (20.45 časova) u Pioniru i 25. februara u Malagi garantuju osvajanje drugog mesta. Ako opet bude 1:1, uz neizbežno gledanje koš-razlike, neizvesnost će se produžiti na poslednje dve runde...

Tu računicu mogao bi da pokvari samo senzacionalni trijumf Lotomatike u Atini.

"Trijumf Grka u Malagi nama je dao određene šanse. Unikaha je favorit za plasman među osam, ali posle tog poraza kod kuće, utakmica sa nama postaje izuzetno važna. Zbog toga će biti maksimalno motivisani i oprezni. Nadam se da ćemo biti kompletni. Neki igrači su pet-šest dana bez treninga, pod temperaturom. Međutim, sa Veselim i Vranešom, čak u stanju u kojem se sada nalaze, opet smo jači nego bez njih dvojice", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Vujošević je naglasio da povreda Kabezasa neće mnogo naškoditi Unikahi, jer imaju Omara Kuka, "isto kao što na svakoj drugoj poziciji imaju po dvojicu ekstra kvalitetnih igrača".

Takođe ceni trenera Aita Renesesa, koji "pravi izuzetne rezultate sa klubovima i reprezentacijom Španije, a osim toga osposobljava mlade igrače". Dakle, Unikaha je favorit i u Pioniru.

"Da bi čovek napravio uspeh, mora da veruje da je on moguć. Bićemo motivisani, svesni smo prilike koja nam se otvara. Daćemo sve od sebe i nadam se napraviti iznenađenje".

Vujošević je istakao da posle pobeda nad Lotomatikom i Crvenom zvezdom nije bilo vremena za slavlje.

"Razmak između utakmica je mali tokom cele sezone. Gledamo da nađemo pravu meru, da stanje svakoga bude vezano sa time kako ide posao, rezultati, ali da ne postoji produženi eho pobeda ni poraza. Uprkos povredama i naporu, moramo da imamo snage da u ovako važnim utakmicama damo sve od sebe".

Prema rečima Partizanovog stratega, za pobedu će biti potrebna bolja igra nego prošle nedelje.

"Da Unikaha nije bolja od Lotomatike, verovatno ne bi pobedila u Rimu. Da će za eventualnu pobedu nad Unikahom biti potrebna još kvalitetnija igra, potpuno se slažem. Što se tiče sistema igre, nema posebnog dela koji nam ne bi odgovarao. Utakmica sa Zvezdom bila je kao priprema za Unikahu. Oni su igrali presing po celom terenu i udvajali, sa čim ćemo se sresti i u sredu".

PAROVI 3. KOLA

GRUPA E: (sreda): Prokom - Olimpijakos, Taukeramika - Armani Džins.
TABELA: Armani Džins 2-0, Taukeramika 1-1, Olimpijakos 1-1, Prokom 0-2.

GRUPA F: (četvrtak): Barselona - Alba, Real Madrid - Makabi.
TABELA: Real 2-0, Barselona 1-1, Makabi 1-1, Alba 0-2.

GRUPA G: Partizan - Unikaha (sreda, 20.45), Panatinaikos - Lotomatika (četvrtak).
TABELA: Panatinaikos 2-0, Unikaha 1-1, Partizan 1-1, Lotomatika 0-2.

GRUPA H: Montepaski - CSKA (sreda), Cibona - Fenerbahče (četvrtak).
TABELA: CSKA 2-0, Montepaski 1-1, Cibona 1-1, Fenerbahče 0-2.


Besplatan sir samo u mišolovci

Duško Vujošević na konferenciji za novinare se osvrnuo na slučaj odlaska navijača Partizana sa "večitog derbija", čime je, kako je rekao, bio iznenađen.

"Bilo je problema, ali mislim da će sve da ostane u kući i da će biti rešeno. Bio je predlog da besplatno dobijemo oko 300 ulaznica, pa da to vratimo u revanšu. Ali pošto imamo dvoranu prilično rasprodatu kroz pretplatne karte, to je stvarno teško obezbediti".

Vujošević kaže da je informacija o neprihvatanju besplatnih ulaznica došla do štampe i navijača i da je "plasirana tako da klub ne poštuje dovoljno svoje navijače".

"Kod besplatnih stvari uvek treba biti oprezan. Besplatnog sira ima samo u mišolovci. Naravno da je grešaka bilo, da su neke stvari odrađene nepažljivo, ali je svima u interesu da odnosi navijača i kluba budu dobri. Sve rezultate koje smo postigli ostvarili smo uz veliku pomoć navijača i na njihovo zadovoljstvo".

"Problemi postoje da bi se rešavali. Ne razmišljam o tome da li ćemo imati podršku navijača protiv Unikahe, siguran sam u to", zaključio je Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC