• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Hemofarm opet ubjedljiv protiv Zvezde

Prvi evropski duel dve srpske ekipe završen je ubjedljivom pobjedom Hemofarma nad Crvenom zvezdom.

 EVROKUP: Hemofarm opet ubjedljiv protiv Zvezde Izvor: MONDO

U trećem kolu Grupe K Evrokupa, u utorak u Vršcu, pred 3.500 gledalaca, bilo je neizvjesno do početka drugog poluvremena - 88:73 (17:18, 27:21, 27:12, 17:20).

Poslije tri meča u Last 16 fazi drugog po kvalitetu takmičenja na kontinentu, Pamesa i Hemofarm imaju skor 2-1, a Crvena zvezda i Azovmaš 1-2.

Duel dva srpska tima prelomljen je u prvih pet minuta treće četvrtine, kada su domaći košarkaši napravili seriju 13:0 i poveli sa 18 poena razlike (57:39). Do tog rezultata, tim Stevana Karadžića šutirao trojke 8/13!

Osjetnu prednost, Hemofarm je imao i u finišu prvog poluvremena, ali je Zvezda sa pet poena i posljednjih nekoliko sekundi, uz trojku Marka Kešelja uz zvuk sirene izborila podnošljivih pet poena zaostatka.

Ipak, tim Svetislava Pešića nije očekivao takav udarac po povratku na teren, od kojeg se nije oporavio do kraja meča, pa je i drugi put ove sezone glatko izgubio u Vršcu. U NLB ligi, "farmaceuti" su bili bolji za 19 poena razlike (84:65).

Zvezdi nije pomogla ni podrška velikog broja navijača, koji su po pravilu bili glasniji od publike naklonjene domaćem timu.

U drugom meču grupe, Azovmaš je u Ukrajini nanio prvi poraz Pamesi ove sezone u Evrokupu, računajući i prvu fazu takmičenja (91:88).

U 29. minutu utakmice, na semaforu je pisalo 71:50. Tada je bilo jasno da bi samo čudo moglo da spasi Crvenu zvezdu poraza u posljednjih deset minuta meča, ali je u jednom trenutku djelovalo da bi meč mogao da ima neizvjesnu završnicu.

Agresivnom odbranom u uvodnim minutima posljednje četvrtine, crveno-bijeli su smanjili na 11 poena zaostatka (73:62), a do kraja je ostalo da se igra još šest minuta i 17 sekundi (serija 2:12). Stvari su djelovale bolje po Beograđane u toliko što bi i poraz sa malom razlikom bio dobar, poslije "minus 21", jer nije nemoguće da o drugom mjestu u grupi i odlasku na Fajnal ejt odluči revanš u Beogradu i koš razlika u dvomeču dva naša tima.

Ipak, na 73:62 beogradski tim je zaustavljen. Razigrao se Milan Mačvan, Stefan Marković je pogodio devetu trojku svog tima, poslije tri uzastopna promašaja, a Hemofarm brzo povratio visoku prednost koju je imao (81:62).

Na kraju, Hemofarm je pobijedio sa 15 poena razlike i poraz sa manjom razlikom u Pioniru već u narednom kolu (24. feburara), uz pobjedu u Ukrajini protiv Azovmaša, gotovo da bi obezbijedio Vrščanima prolaz dalje...

Miljan Pavković pogodio je četiri trojke za 16 poena, a imao je i pet asistencija, Milan Mačvan je postigao isto toliko koševa, uz devet skokova, koliko je pod obručima sakupio i Milivoje Božović. Stefan Marković je meč završio sa 13 poena, pet asistencija i dve blokade.

I na ovom meču, Hemofarm je igrao bez krilnog centra Vladana Vukosavljevića.

U redovima Crvene zvezde, najefikasniji je bio Boris Bakića sa 14 poena, Vladimir Štimac ubacio je 12, a Marko Kešelj, Andre Ovens i Mirko Kovač po devet. Hendikep za Pešićev tim, u kojem nije bilo Lorensa Robertsa bila je povreda Marka Marinovića u prvom poluvremenu, poslije čega se nije vraćao u igru, a za 14 minuta na terenu već je bio postigao devet poena.

REZULTATI 3. KOLA LAST 16:

GRUPA I

Panelinios - Himki 73:89
Dinamo Moskva - Marusi 94:73

TABELA: Dinamo Moskva 3-0, Marusi 2-1, Himki 1-2, Panelinios 0-3.

GRUPA J

Zadar- Uniks (u toku)
Turk Telekom - Beneton 67:99

TABELA: Beneton 3-0, Uniks 1-1, Turk Telekom 1-2, Zadar 0-2.

GRUPA K


Azovmaš - Pamesa 91:88
Hemofarm - Crvena zvezda 88:73

TABELA: Pamesa 2-1, Hemofarm 2-1, Crvena zvezda 1-2, Azovmaš 1-2.

GRUPA L


Lijetuvos Ritas - Artland (u toku)
Šarlroa - Bilbao (u toku)

TABELA: Šarlroa 2-0, Bilbao 1-1, Lijetuvos 1-1, Artland 0-2.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC