• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić i Karadžić: Eh, da je bilo 30 razlike

Trener Zvezde smatra da je njegov tim dobro prošao u Vršcu, a šef struke Hemofarma žali što su njegovi izabranici slavili sa “samo 15 razlike”.

 Pešić i Karadžić: Eh, da je bilo 30 razlike Izvor: MONDO

Ubjedljiv poraz Crvene zvezde u Vršcu od Hemofarma u trećem kolu Grupe K Evrokupa (73:88) potvrdio je riječi trenera crveno-bijelih, Svetislava Pešića, izrečene poslije brojnih neuspjeha u posljednje vreme.

Pešić je ponovio da je njegov tim i dalje "prosječan" i priznao da je šanse za pobjedu u Vršcu imao samo u prvoj četvrtini.

"Sve ostalo je vrlo jasno. Apsolutna dominacija Hemofarma u svim elementima. Možemo samo da budemo zadovoljni rezultatom, jer smo bili na rubu klasične katastrofe... Možda bi i bilo bolje da smo izgubili sa 30 razlike, pa da znamo gdje se nalazimo", rekao je Pešić.

"Ovako, opet ne znamo, opet smo u oblacima, opet mislimo da smo mi Crvena zvezda iz Beograda, a u stvari smo samo crveni, a da bismo bili Zvezda treba nam puno više", kazao je Pešić slikovito.

Pešić je pohvalio partiju Hemofarma rekavši da protiv njegove ekipe ove sezone još niko nije odigrao tako dobro.

"Ne radujem se što smo izgubili, ali radujem se što sam vidio ovakvu košarku. Mislim da je to bilo apsolutno fenomenalno. Sve pozicije su dobro odigrali, napravili su nam pravu demonstraciju moderne košarke".

Trener Zvezde je naveo i da su učestali porazi njegove ekipe u odnosu na prvi dio sezone u stvari realnost.

"Još nismo u stanju da napravimo kontinuitet. Moramo dalje da radimo, da popravljamo odnos prema igri. Imamo previše nepredviđenih problema, igrača koji nisu spremni, povrijeđenih, polupovrijeđenih igrača... Dosta je teško tako igrati ovim intenzitetom protiv ovakvih protivnika", zaključio je Svetislav Pešić.
Trener Hemofarma, Stevan Karadžić, ocijenio je da je njegova ekipa duel sa Crvenom zvezdom trebalo da dobije i sa ubjedljivijom razlikom od 15 poena.

"Već na poluvremenu je trebalo da vodimo sa deset ili 12 poena razlike... Šteta je što na kraju razlika nije bila 20 poena, jer smo je svojom igrom zaslužili", rekao je Karadžić na konferenciji za novinare poslije pobjede od 88:73 (17:18, 27:21 27:12, 17:22).

"Slabije smo otvorili, bili malo nedorečeni, ali kako je utakmica odmicala uspostavili smo dobru odbranu. Krenuo nas je i šut, što nije bio slučaj na prethodnim utakmicama... Drugo poluvrijeme smo krenuli furiozno", ocenio je Karadžić.

Hemofarmu je pobjeda nad Zvezdom druga u Grupi K Evrokupa, koliko ima i španska Pamesa. Zvezda i ukrajinski Azomvaš imaju po jednu pobjedu.

"Već sam rekao da smo plasmanom u drugi krug Evrokupa ispunili cilj. Sada nam je cilj da na svakoj utakmici, posebno kod kuće, idemo na pobjedu, jer su one dragocjeno iskustvo za naše mlade igrače i rejting kluba", kazao je Karadžić.

"Naše ambicije su, dakle, da dobijemo svaku utakmicu, pa koliko doguramo. Ako to bude završni turnir osam najboljih ekipa to je fenomenalno, to je podvig... Rano je, ipak, za kalkulacije", završio je Karadžić.

Miljan Pavković je sa 16 poena, od čega četiri trojke, i pet asistencija predvodio Hemofarm do trijumfa.

"Bila je ovo izuzetno važna utakmica za nas. Odigrali smo odličnu odbranu i izuzetno kvalitetnu napadčku ekipu kakva je Zvezde, sveli na 73 poena", rekao je Pavković.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC