• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić: Za poen bolji

Trener Unikahe Aito Reneses u najavi utakmice je izjavio kako je u Top 16 fazi najvažnije bilježiti pobjede kod kuće.

 Tepić: Za poen bolji  Izvor: MONDO

Partizan je u srijedu nastavio da korača pravim putem, pošto je trijumfom nad ekipom iz Malage (60:59 pred skoro 7.000 ljudi) popravio skor na 2-1 i time zadržao kontrolu nad zbivanjima u grupi G.

Milenko Tepić, koji je u ključnim trenucima napravio nekoliko dobrih poteza, ali još više grešaka, izjavio je da se utakmica sa Unikahom ne može porediti sa bilo kojom drugom.

"Bili smo taman za poen bolji. Svaki promašaj je mogao skupo da nas košta, nismo ubacili veliki broj 'zicera', međutim, sve smo nadoknadili skokom u napadu i borbenošću, uz pomoć publike. Utakmica je svo vrijeme bila izjednačena, a važnost je napravila dodatni pritisak", rekao je reprezentativni bek.

Ovosezonski minimum crno-bijelih na domaćem parketu bila su 62 poena na meču sa CSKA. Tada su izgubili minimalnom razlikom, a ovog puta je i 60 bilo dovoljno za bodove.

"Naš napad nije funkcionisao. Udarili su nam dosta rampi, promijenili način na koji šutiramo iz reketa... Bilo je bitno da im ne damo da se odlijepe u drugoj četvrtini, kada su vodili sa šest poena razlike, a najvažnije je bilo što smo izjednačili do poluvremena".

Tepić je istakao da će svaka utakmica do kraja Top 16 biti kvalifikaciona.

"Tako mora da bude kada se igra samo šest mečeva. Naredni je u Malagi, gdje matematički možemo da obezbijedimo prolaz u četvrtfinale. To ipak ne bi trebalo da nas optereti. Nemamo imperativ, ali nadam se da imamo kvalitet da ih još jednom dobijemo".

LAZME: Real me više namučio

Stefon Lazmi nije stigao do dvocifrenog broja poena, ali je dao ogroman doprinos pobjedi odbranom, sa devet skokova i četiri blokade.

"Unikaha je sjajan tim, ali ne bih rekao da je fizički ovo bila najteža utakmica u sezoni. Meni je bilo teže protiv Reala. Večeras su obe ekipe igrale sjajnu odbranu, teško se dolazilo do poena iz igre 'pet na pet'... Sigurno je da će oni odigrati još čvršće na svom terenu, pa ćemo morati i mi", jasan je Lazme.

Uroš Tripković postigao je dvije važne trojke u poslednjoj četvrtini. Nekoliko puta je "ispao" iz odbrambenih rotacija, ali je imao i neke sjajne poteze, poput oduzimanja "žive lopte" Gomiju, a pomogao je i u skoku.

Nameće se pitanje kako se rođeni napadač snašao u meču kojim su dominirale odbrane?

"Mogli smo da očekujemo da će se igrati tvrdo, ulog je bio ogroman. Jednostavno pratiš ritam koji ti utakmica nametne. Drago mi je da smo dokazali da iz takve borbe takođe možemo da izađemo kao pobjednici. Mislim da smo uspjeli da zaustavimo njihove glavne igrače. Trebalo je da izbjegnemo dramu u završnici, ali zadovoljni smo i ovako", završio je Tripković.

Naredne nedjelje u Evroligi slijedi pauza, ali za crno-bijele neće biti odmora pred možda i ključno gostovanje Unikahi. U subotu dočekuju Olimpiju u okviru 22. kola NLB lige, a od četvrtka do nedjelje na programu je završni turnir Kupa Radivoja Koraća...

(I. Bogunović, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC