• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Oslabljenoj Zvezdi gori pod nogama

Crvena zvezda otputovala na duel sa Heliosom bez dvojice nosilaca igre - Marka Marinovića i Lorensa Robertsa. Pešić traži pobjedu.

 NLB: Oslabljenoj Zvezdi gori pod nogama Izvor: MONDO

Povrede su "stigle" crveno-bijele u najgorem trenutku, kada se rješava ko će na Fajnal for NLB lige i na završni turnir Evrokupa. Marinović je povrijedio mišić, Roberts leđa, Kikanović koljeno, ali se oporavio...

S obzirom na težak raspored u poslednja četiri kola regularnog dijela sezone, Zvezdi je pobjeda u Sloveniji prijeko potrebna kako bi zadržala minimalnu bodovnu prednost u odnosu na Cibonu i Hemofarm.

Crveno-bijeli će se kod kuće sastati sa Hemofarmom i Zagrebom, a gostovaće u Zadru i Podgorici.

"Slijedi nam borba za odlazak na Fajnal for, dok Helios po svaku cijenu želi da izbjegne ispadanje. Nama je svaki igrač u sistemu dragocjen, pa ne treba da pričam koliko nam nedostaju možda i dvojica najboljih - Roberts i Marinović. Ipak, ovaj tim je pobjeđivao i bez njih, pa vjerujem da to možemo i u subotu", izjavio je trener Zvezde Svetislav Pešić.

U beogradskom okršaju istih timova bilo je 69:58 za srpski tim.

"Heliosu je svaka pobjeda bitna. U Domžalama su znali da savladaju i timove protiv kojih nisu bili favoriti, kao što su FMP i Zadar. Najteže je igrati protiv ekipa koje se bore za opstanak, ali mi znamo svoj cilj i od njega ne odustajemo", istakao je Elmedin Kikanović.

U taboru Zvezde ističu da su svjesni problema koje su na poslednje dvije utakmice imali u skoku i obećavaju da će u tom elementu doći do poboljšanja već u subotu.

PARTIZAN - OLIMPIJA, HEMOFARM - FMP

"Pakleni ritam" za košarkaše Partizana nastavlja se utakmicom sa Olimpijom, od 16 časova u hali Pionir, uz besplatan ulaz.

S obzirom na praktično osiguranu prvu poziciju u NLB ligi i iskušenja koja predstoje (završnica domaćeg Kupa i onda gostovanje Unikahi u možda i ključnom meču Evrolige), trener Duško Vujošević najavio je da će pokušati da odmori neke igrače.

"Olimpija je veoma kvalitetan sastav, koji sticajem okolnosti nije u borbi za Fajnal for, ali to ih samo rasterećuje i motiviše da dobro odigraju. Najvažnije je nastaviti seriju pobjeda, ali ako okolnosti budu dozvoljavale, probaćemo da rasporedimo minutažu i odmorimo neke igrače".

Meč sa Unikahom za mnoge navijače i gledaoce već je postao "nezaboravan".

"Bila je dobra utakmica za sve koji poznaju košarku i vide sve njene kvalitete, a ne samo veliki broj poena. Bilo je uživanje gledati je, ali mi stvarno više ne razmišljamo o njoj", dodao je Vujošević.

Srpski derbi u 22. kolu odigraće Hemofarm i FMP Železnik.

Nema dileme kome je utakmica važnija - Vrščani sa Zvezdom, Cibonom i Zadrom pretenduju na tri mjesta koja vode u završnicu takmičenja, dok su "panteri" praktično osuđeni na sredinu tabele.

"Očekujemo pobjedu, iako FMP ima talentovanu ekipu. Bio sam njihov igrač pet godina, poznajem sistem rada i znam da će se boriti do kraja. Pobjeda nad Zvezdom podigla nam je atmosferu i samopouzdanje ali nema likovanja. Očekuje nas još puno borbe u NLB ligi i u Evrokupu", poručio je krilni igrač Hemofarma Bojan Krstović.

PAROVI 22. KOLA (subota)

Partizan - Olimpija (16.00)
Zadar - Budućnost (19.15)
Helios - Crvena zvezda (20.00)
Krka - Zagreb (20.00)
Hemofarm - FMP Železnik (20.15)

Cibona - Split (nedelja, 18.00)

Bosna - Vojvodina 94:68

TABELA: Partizan 19-2, Crvena zvezda 16-5, Cibona 15-6, Hemofarm 15-6, Zadar 14-7, Budućnost 12-9, FMP Železnik 9-12, Olimpija 9-12, Bosna 9-12, Split 8-13, Krka 7-14, Zagreb 5-16, Helios 5-16, Vojvodina 4-17.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC