• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OL STAR: Mali "zakucao" velikog

Bek Njujork Niksa Nejt Robinson, visok samo 175 centimetara, pobjednik je takmičenja u zakucavanjima na Ol star vikendu u Finiksu.

 OL STAR: Mali "zakucao" velikog Izvor: MONDO

On je u finalu nadmašio prošlogodišnjeg šampiona Dvajta Hauarda, a u tome mu je pomogao sam centar Orlanda! Hauard (210 centimetara) je stao ispred koša, a Robinson ga preletio i zakucao loptu u koš.

Robinson je bio najbolji u ovoj disciplini i 2006. godine.

"Bilo je sjajno od Dvajta što mi je dozvolio da to uradim. Dan ranije sam ga pitao dok smo se vozili liftom, odmah je odgovorio da se slaže", ispričao je Robinson.

Hauard, prvi pik na draftu 2004, ima samo 23 godine, ali dobro zna šta je poenta Ol star vikenda.

"Glavno je da se ljudi zabave. Nejt je zasluženo pobijedio, gledaocima se dopalo šta je uradio, pokušali smo zajedno da napravimo dobar šou. Na Ol star vikendu nije važno ko je pobijedio, a ko izgubio".

Najbolji igrač Orlando Medžika i ove godine je zabavio publiku nesvakidašnjom predstavom. Izašao je iz telefonske govornice sa ogrtačem filmskog junaka Supermena, a onda na asistenciju klupskog druga Džamira Nelsona zakucao u koš podignut na 3,35 metara...

"Ponavljam da nisam ljut što sam izgubio. Nejt je odradio dobar posao. Niži igrač će uvijek biti favorit da pobjedi u zakucavanjima, jer za njega to izgleda kao teška stvar. Meni je to nešto najlakše", objasnio je Hauard.

U prvoj rundi takmičenja ispali su Rudi Fernandez iz Portlanda i Džej Ar Smit iz Denvera. Interesantno je da je Lebron Džejms najavio da će učestvovati sljedeće godine u Dalasu.

Prethodno je održano i nadmetanje u brzom šutiranju trojki.

U disciplini kojom je nekada vladao Predrag Stojaković, a na prethodna dva Ol star vikenda Džejson Kapono, primat je preuzeo bek Majami Hita Dekvon Kuk.

On je u finalu ubjedljivo pobijedio Rašarda Luisa iz Orlanda - 19:7 - pošto je u drugoj seriji pogodio posljednja četiri šuta za plasman u finale. Time je "uz zvuk sirene" eliminisao Kapona, člana Toronta.

Kapono nije uspio da postane treći igrač sa tri uzastopne pobjede, čime bi se pridružio najtrofejnijim trojkašima u istoriji ovog spektakla, Lariju Birdu (1986-88) i Krejgu Hodžisu (1990-92).

Takmičenje u vještinama pripalo je plejmejkeru Čikaga Deriku Rouzu, pobednik igre H-O-R-S-E je Kevin Durent (Oklahoma), dok je ekipa Detroita u sastavu Bil Lejmbir, Aron Aflalo i Kejti Smit postala šampion takmičenja "šuting stars".

58. utakmica "svih zvijezda" NBA lige počinje u dva časa ujutru po centralnoevropskom vremenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC