• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OL STAR: Kobi i Šak "zakucali" Istok

Košarkaški sladokusci uživali su Finiksu u Ol star meču najboljih zvijezda Istoka i Zapada.

 OL STAR: Kobi i Šak "zakucali" Istok  Izvor: MONDO

Zapad, predvođen bivšim tandemom iz Los Anđeles Lejkersa Kobijem Brajantom i Šakilom O'Nilom, ubjedljivo je slavio rezultatom 146:119 (34:27, 38:40, 38:24, 36:28).  POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Kobi je bio najbolji akter utakmice sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Šakil ubacio 17 pogodaka i imao pet uhvaćenih lopti za samo 11 minuta provedenih na parketu.

Brajant je sa 27 poena bio najefikasniji igrač na utakmici, dok je O'Nil ubacio 17 poena, zbog čega su zajedno ponijeli titulu najkorinijeg igrača meča (MVP).

"Razgovarali smo prije utakmice kako bi trebalo da odigramo. Znali smo da moramo da budemo agresivni na terenu. Prošle godine smo izgubili i zato smo morali da damo sve od sebe i pobijedimo", izjavio je Brajant, koji je izjavio da su igrači Zapada bili silno motivisani da se revaširaju Istoku za prošlogodišnji poraz.

I O'Nil je bio zadovoljan zbog pobjede, a svom nekadašnjem saigraču odao je priznanje za igru.

"Osjećao sam se kao u stara, dobra vremena, koja mi nedostaju. Kobi je stvarno najbolji igrač u NBA ligi", rekao je O'Nil, koji je briljirao pred domaćom publikom.

Trener pobjedničke ekipe Fil Džekson, koji je nekada predvodio sa klupe tandem, sada već legendi, bez mnogo riječi opisao je kako ta dva igrača sjajno sarađuju.

"Oni su prikazali sjajnu lekciju svima o tome da ljudi moraju tesno da sarađuju, da pronađu harmoniju kako bi dobro funkcionisali".

Osim bivšeg fantastičnog dvojca Lejkersa, dobru partiju u pobjedničkoj ekipi pružio je i Amare Studemajer, ubacivši 19 poena, dok su Brendon Roj, Toni Parker, Pau Gasol i Kris Pol doprinijeli trijumfu sa po 14 poena, dok je igrač Hornetsa na to dodao i 14 asistencija.

U ekipi Istoka najbolji je bio Lebron Džejms sa 20 poena, Dvejn Vejd upisao je 18, koliko je zabilježio i Pol Pirs. Dvajt Hauard završio je duel u Finiksu sa 13 ubačenih poena i devet skokova.

Lebron Džejms poslednjih nedelja apsolutno dominira, gde god sa Klivlend igra. Ipak, ovoga puta, odao je priznanje starijima i boljima.

"Čovječe, kad Šakil odluči da okači kopačke o klin, košarka će stvarno mnogo izgubiti. Šek je jedan od onih koje bi volio stalno da gledam na terenu, on donosi zabavu i posjeduje sportsko ponašanje", rekao je Lebron.

Košarkaši Zapada imali su bolji procenat šuta iz igre, 61 odsto (55-106), napram Istoka koji je ubacio 47 odsto (47-100). Takođe, pobjednički tim zabilježio je samo četiri trojke na meču iz 14 pokušaja, dok su poraženi besomučno forsirali šut iz daljine (šut za tri 8-34). Zapad je ostvario i bolju igru pod koševima (51 skok, naspram 38 Istoka).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC