• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Partizan u polufinalu (izjave)

Crno-bijeli u prvoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća savladali Vojvodinu 87:58 u niškoj dvorani Čair.

 KUP KORAĆA: Partizan u polufinalu (izjave) Izvor: MONDO


Košarkaši Partizana na vrijeme su se probudili iz letargije i pobjedom nad Vojvodinom obezbijedili mjesto u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Crno-bijeli su prednost u ukradenim loptama (15:1) pretočili u veliki broj lakih poena i na kraju slavili rezultatom 87:58, po četvrtinama 12:18, 32:14, 19:11, 26:15.

Novica Veličković bio je najefikasniji sa 17 poena, Uroš Tripković dao je 13, a Stefon Lazme i Žarko Rakočević po deset.

Kod "lala" se istakao centar Goran Bajić, ali samo u uvodnoj fazi utakmice. On je 13 od ukupno 19 poena ubacio u prvih 11 minuta!

Nekadašnji članovi Partizana Dejan Borovnjak i Vontigo Kamings dali su 11, odnosno deset poena, ali Vojvodina nije imala dovoljno snage i kvalitetnih igrača da se ravnopravno nosi sa Partizanom makar poluvrijeme.

Početak utakmice obilježile su greške na obe strane, Novosađani su se prvi stabilizovali i zahvaljujući seriji od 10:0 poveli sa 18:10 u devetom minutu.
Bajić je početkom druge četvrtine košem uz slobodno bacanje povećao na 21:12, Marko Šutalo trojkom odgovorio na trojku Veličkovića (24:15) ali su od tog trenutka kola Vojvodine krenula nizbrdo. Partizan je zaigrao čvršće u odbrani, Lazme počeo da skuplja skokove u napadu, dok je Rakočević u svom stilu završavao akcije pod košem.

Poslije niza promašaja van linije od 6,25 metara, pogodili su Jan Veseli i Aleksandar Rašić i crno-bijeli su serijom od 30:9 prvi put stekli dvocifrenu prednost - 42:30.

Drugo poluvrijeme igralo se za publiku. Vojvodina se trudila da se ne obruka, dok je Duško Vujošević iskoristio priliku da odmori nosioce igre, pa su veću minutažu nego inače imali Vukašin Aleksić, Strahinja Milošević, Čedomir Vitkovac...

Igrači Partizana šutirali su trojke 9/28, a "lale" samo 1/12. Premoć srpskog šampiona u asistencijama (20:5) dosta govori o načinu na koji su padali poeni. Vojvodina je bila nešto bolja u skoku, ali je do viška došla kada je pobjednik uveliko bio odlučen.

Partizan, koji u Nišu brani trofej osvojen 2008, u petak od 18 časova će se sastati sa boljim iz meča Hemofarm - Borac.

Preostala četvrtfinala na rasporedu su u četvrtak. Od 18 časova igraju FMP Železnik - Lajons, a od 20.30 Crvena zvezda - Metalac.

Đurović: Nismo dostojni takmičenja

Trener Vojvodine Vlade Đjurović na konferenciji za novinare se izvinio niškoj publici za blijedo izdanje i poraz od skoro 30 poena razlike.

"Nismo dostojni ovakvog takmičenja. Teško je igrati sa nemotivisanim igračima. Čestitam Partizanu, koji na najbolji način predstavlja Srbije u Evropi", rekao je on.

Strateg Partizana ocijenio je da Vojvodina može i više, ali da je sigurno teško igrati u situaciji u kojoj se nalazi novosadski tim (grčevito se bore za opstanak u NLB ligi, nesrećno izgubili nekoliko utakmica, promijenili tri trenera od početka sezone).

Što se tiče igre crno-bijelih, Vujošević je istakao da "moramo još da poboljšamo igru ako želimo da osvojimo trofej".

"Krenuli smo mekše nego što je trebalo, sa slabim šutom za tri poena, što je dovelo do toga da oni dobiju prvu četvrtinu. Kada smo se angažovali u odbrani, razlika u kvalitetu odrazila se i na rezultat. Igrači su prestali da kalkulišu sa intenzitetom odbrane, pa sam i ja mogao da kalkulišem sa napadom i da raspodelim minutažu u odnosu na utakmice koje predstoje".
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC