• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan prvi, Voša skoro potonula

"Slovenačka veza" u subotu je savršeno funkcionisala, dok se u Srbiji igralo pošteno do kraja.

 NLB: Partizan prvi, Voša skoro potonula  Izvor: MONDO

Vojvodina je na svom parketu izgubila od Partizana u neizvjesnoj završnici, dok je Helios usred Ljubljane deklasirao Olimpiju (79:57) i tri kola prije kraja stekao dvije pobede viška u odnosu na poslednjeplasirane Novosađane.

Da situacija bude gora po Vojvodinu, naredne subote idu u goste upravo Domžalcima i u slučaju novog poraza bi se i matematički oprostili od učešća u NLB ligi 2009/10. Helios i Zagreb imaju skor 6-17, a "lale" 4-19.

Partizan je trijumfom u Novom Sadu - 77:73 (20:14, 26:17, 21:20, 10:22) - popravio ionako impresivan skor na 21-2, čime je obezbijedio startnu poziciju "broj jedan" pred Fajnal for. Crno-bijeli imaju tri pobjede više od Crvene zvezde i bolju koš-razliku u međusobnim mečevima.

Iako su samo tri dana ranije igrali sa Unikahom u Malagi, izabranici Duška Vujoševića su u SPENS-u vodili od prvog minuta.

Serijom od 7:0 u završnici prvog poluvremena otišli su na "plus 15" (46:31), a ništa se nije promijenilo ni u trećoj dionici, pa je Vojvodina u posljednjih deset minuta ušla praktično osuđena na neuspjeh (67:51).

Svjesni da im izmiče pretposljednji voz za opstanak u ligi, Novosađani su ipak krenuli u juriš i serijom od 12:0, uz deset poena Šutala, prišli na 67:63.

Crno-bijelima je opala koncentracija, činilo se kao da i oni žele da pomognu zemljacima, kao što je to uradila Olimpija, međutim, ispostavilo se da nije bilo tako. Pri rezultatu 73:70 Žarko Rakočević je promašio oba slobodna bacanja, ali je Novica Veličković uhvatio loptu i asistirao Rakočeviću za "zakucavanje" i 75:70.

Na 75:73 smanjio je Čaron Fišer (koš i bacanje), neprecizni su bili Veličković (dva puta) i Kamings, pa je Vojvodina u posljednjih dvadesetak sekundi ušla sa šansom da izbori produžetak ili čak pobijedi.

Šutalo je mogao da šutne trojku, ali se u skoku predomislio i odlučio da doda. Loptu je osvojio Veličković i omogućio Urošu Tripkoviću da u kontri "dva na nula" postavi konačan rezultat...

U timu Partizana niko nije igrao više od 25 minuta, Vujošević je mislio i na meč sa Panatinaikosom u četvrtak. Jan Veseli se istakao sa 18 poena (šut iz igre 6-7, penali 6-6) i sedam skokova, dok je Slavko Vraneš upisao 12 poena i osam uhvaćenih lopti.

Fišer je predvodio "lale" sa 24 poena i osam skokova, Šutalo je dao 12, Kamings deset, a novajlija Hasan Adams devet poena.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC