• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ne vjerujem u ljude iz Saveza

Trener Crvene zvezde izjavio je da se vratio u domaću košarku sa željom da provjeri koliko je i u čemu ona napredovala od njegovog odlaska.

 Pešić: Ne vjerujem u ljude iz Saveza  Izvor: MONDO

Zaključio je da su odgovori koje je dobio poražavajući.

"Htio sam da vidim u čemu smo napredovali. Skoro u ničemu, osim što imamo riznicu talenata. Po ponašanju smo daleko od Evrope. Respekt? Ne postoji", izjavio je Pešić nakon pobjede svog tima nad Hemofarmom (77:69) u 23. kolu NLB lige.

Na insistiranje novinara progovorio je nešto konkretnije o stvarima koje su mu zasmetale tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, prošle nedelje u Nišu.

"Prije početka turnira pozvan sam u nišku gimnaziju na usmene novine. Bilo je tu 200-300 đaka, spontan razgovor, osjećao sam se fantastično. Poslije toga sam ušao u jedan drugi svijet i nedopustivo je da klubovi kao što su Partizan, ili Crvena zvezda, funkcionišu u takvom svijetu".

Pešić ne može da se pomiri sa činjenicom da su ga navijači Partizana vrijeđali tokom cijele utakmice za trofej, a da ga baš niko nije uzeo u zaštitu.

Kaže da je isto tako bilo kada je publika jednom vrijeđala Dejana Bodirogu i da je to bio jedan od razloga što je jedva čekao kraj Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. Mislio je da mu je to posljednji angažman u domaćem basketu...

"U centralnoj loži u Nišu sjedili su predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i do danas se nijedan od njih nije oglasio. Zato više ne vjerujem u te ljude. Pa, neko jednom mora da kaže da na utakmicama ne možemo tako da se ponašamo. Šta je svrha onoga što se dogodilo? Da ono što su vikali meni, sutra viču mom kolegi, a ja da se na konferenciji za novinare poslije toga zahvalim mojim igračima - i navijačima", aludirao je Pešić na izjavu Duška Vujoševića.
Prvi stručnjak crveno-bijelih izrazio je zadovoljstvo zbog pobjede nad Hemofarmom, ali prije svega zbog načina na koji je ona ostvarena.

"Hemofarm ima sistem koji mi u Zvezdi tek treba da stvorimo. Da nam taj sistem da samopouzdanje i pogura nas kada ne ide. Način na koji smo dobili daje optimizam i malo više nade u cio projekat. Šutirali smo 58 odsto za dva poena, 40 odsto za tri, imali 18 asistencija, 13 ukradenih lopti... Košarka nije statistika, ali ona je egzaktna i pokazuje dosta stvari".

Zvezda je praktično obezbijedila plasman na Fajnal for NLB lige. Potrebna joj je bar jedna pobjeda u preostala tri kola, ili bar jedan poraz Zadra.

Pešić je istakao da time nisu prestali motivi i razlozi za naporan rad.

"Pobijedili smo, ali sutra je normalan radni dan. Baš sada je svaka utakmica 'na nož'! Idemo u Valensiju, pa u Zadar, da vidimo kako igramo u gostima protiv takvih ekipa. Za nas je svaka utakmica važna, jer stvaramo tim i odnose, tražimo pobjednički mentalitet", rekao je Pešić.

"U Zvezdi su igrači koji ništa nisu osvojili, nisu reprezentativci. Zato je taj moj posao značajniji, ili barem jednako značajan kao košarkaška taktika. Moj posao je da sve koji su ovde naučim kako da treniraju, da vode računa o zdravlju i o ishrani, da ne jedu salame i pljeskavice. Sve je to neophodno za vrhunske rezultate".

Što se tiče rezultata, oni su OK - drugo mjesto u NLB ligi, Top 16 Evrokupa, finale domaćeg Kupa i poraz od Partizana.

"Bez plejmejkera i najboljeg centra nismo mogli mnogo bolje. Za mene je zato najvažnije da mi glavni igrači budu spremni. Marinović iz velike želje umije da pravi gluposti, ali kada je on na terenu, onda se zna ko prebacuje iz prve u drugu i iz druge u treću brzinu, ko drži ekipu na okupu. Kao Tepić u Partizanu", zaključio je Svetislav Pešić.

(I. B. - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC