• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"LIGA 13" BIH: Slobodi derbi u Mostaru

Košarkaši Sloboda Dite u derbi meču 21. kola savladali Zrinjski u Mostaru 73:62 i tako im se revanširali za poraz u Tuzli.

 "LIGA 13" BIH: Slobodi derbi u Mostaru Izvor: MONDO

U timu Senada Muminovića tri igrača su iznijela najveći teret pobjede. Ninoslav Milošević ubacio je 21., Dalibor Perišić 16 i veteran Samir Lerić, koji je postigao 14 poena. Domaćine je sa 14 poena predvodio Mladen Gligora, dok je Josip Sesar postigao 12.
Za najveće iznenađenje pobrinuli su se košarkaši Viteza pobjedom nad Širokim Brijegom 79:68. Ekipa je preporođena otakako ju je preuzeo trener Jovo Zelenika. U prošlom kolu savladali su Sloboda Ditu i na pravom putu su da izbore opstanak. Lider prvenastva Igokea je rutinski došla do 15. uzastopne pobjede.Ovaj put pala je Mladost u Mrkonjić Gradu 101:78 , Leotar je bio bolji od Pusušja 71:55 i i Grude su savladale Slaviju 84:77. U ovom kolu slobodni su bili Borac Nektar i Hercegovac.
Tabela: 1. Igokea Partizan 37 bodova, Sloboda Dita 36, Zrinjski 34, Borac Nektar 31, Široki Eronet 31, Leotar 31, Mladost 28, Posušje 27, Grude 27, Hercegovac 26, Slavija 25, Vitez 25, Novi Grad 10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC