• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan piše istoriju u Areni

Karte za Partizan - PAO biće puštene u prodaju u utorak, po cijeni od 10, 12.5 i 25 KM. Vlasnici pretplatnih karata imaju obezbijeđena mjesta.

 Partizan piše istoriju u Areni Izvor: MONDO

Beogradska Arena biće u četvrtak epicentar košarkaškog "zemljotresa"! Prvi put najveća dvorana na Balkanu ugostiće košarkaše u klupskom takmičenju i vjeruje se da će biti oboren rekord Evrolige po broju ljudi koji su gledali jedan meč.

Na konferenciji za novinare u Areni, saopšteni su neki detalji u vezi sa organizacijom utakmice Partizan - Panatinaikos, a najvažniji podatak je da će u prodaju biti pušteno 11.000 ulaznica, kao i da će svi navijači Partizana koji imaju godišnje pretplatne ulaznice imati obezbijeđeno mjesto u dvorani i to bliže parketu.

Predstavnici Arene i KK Partizan rekli su da će mjesto u dvorani biti obezbijeđeno i za one koji su kupili karte za TOP 16 fazu Evrolige.

Ulaznice će biti puštene u prodaju u utorak. Cijene su od 400 do 1.000 dinara (od 10 do 25 KM). Najjeftinije će biti ulaznice za nivo 4, odnosno pod svodovima dvorane - 400 i 500 dinara (oko 10 KM), a po 1.000 dinara (25 KM) koštaće karte za ostala mjesta u dvorani, bliže parketu.

Jedna osoba će moći da kupi najviše pet ulaznica i to sa ličnom kartom.

Vrata Arene biće otvorena od 17.30 časova. Iz Arene i KK Partizan apelovali su na gledaoce da dođu što ranije kako bi se izbjegla gužva, koje će sigurno biti, što zbog detaljnog pregleda na ulazima, što zbog onih koji imaju pretplatne karte.

"Partizan piše istoriju! Stvorila se idealna prilika da igramo u Areni, jer smo i mi i Panatinaikos obezbijedili plasman među osam najboljih evropskih ekipa i Evroliga je odlučila da nam izađe u susret. Evroliga, inače, ne dozvoljava promjenu dvorane tokom takmičenja, ali su shvatili našu molbu. Ovo je prilika da se zahvalimo svim navijačima Partizana na dosadašnjoj podršci i pokušamo da izađemo u susret svima koji nisu mogli da dođu do karata za ranije mečeve", izjavio je poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

Kapije Arene biće otvorena od 17.30 časova. Iz Arene i KK Partizan apelovali su na gledaoce da dođu što ranije kako bi se izbjegla gužva, koje će sigurno biti, što zbog detaljnog pregleda na ulazima, što zbog smještaja onih sa pretplatnim kartama.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će jedan veliki klub, poput Partizana biti domaćin u Areni. To nam je oduvijek bila želja i nadam se da će ovaj meč protiv Panatinaikosa označiti ulazak klupskog sporta pod svodove ove hale", izjavio je direktor Beogradske arene Dejan Petričević.

On je dodao da će obezbjeđenje svih pristnih na meču u četvrtak biti na najvišem nivou i da će za potrebe utakmice Evrolige biti angažovano oko 400 redara.

"U hali će biti postavljene dodatne ograde, kao i barikade, kako bi sve proteklo bezbjedno. Obezbjeđenje će biti na maksimalnom nivou, jer je ova utakmica, kao i cio događaj velika čast, ne samo za Arenu, nego i za Beograd i cijelu državu", dodao je Petričević i naglasio da će u hali dežurati četiri medicinske ekipe kao i dva sanitetska vozila.

Gradski sekretar za sport Igor Miklja saopštio je da je Skupština grada i na ovaj način željela da pomogne klubovima, koji se nalaze u teškoj situaciji.

"Cilj je da na svaki način pomažemo klubovima i Savezima, a ovoga puta željeli smo da Partizanu izađemo u susret poslije velikog uspjeha koji su postigli u Evroligi. Ovo je jedan od načina pomoći, i nadamo se da će ovaj eksperiment klupskog sporta u Areni zaživjeti i narednih godina i biti podsticaj, ne samo crno-bijelima, već i Zvezdi i ostalima da bilježe bolje rezultate. Mi cijele ove godine pokušavamo da pomognemo Partizanu, ali to nije dovoljno. Svjesni smo da se svjetska ekonomska kriza odrazila i na sport, ali mi smo u stalnom kontaktu sa predstvnicima kluba, imamo kontinuitet i veoma dobru saradnju i razumijevanje. U teškoj sitauciju pronalazimo prave načine za pomoć klubovima i za sada smo uspjeli da međusobni odnos dignemo na visok nivo i trudićemo se da tako nastavimo i narednih godina", istakao je Miklja.

On je takođe pozvao navijače da u što većem broju dođu u četvrtak u Arenu i postanu dio istorije.

"Ovo je veliki događaj za Arenu i Partizan i svako ko bude došao na utakmici protiv Panatinaikosa postaće dio istorije. Nemam nikakvu dilemu da će gledaoci popuniti najveću halu i doprinijeti da se i na taj način poboljša ugled grada i države u Evropi", istakao je beogradski sekretar za sport.

Šilobad je naglasio da je za prvi meč u Areni odabran idealan protivnik, ekipa Panatinaikosa, koju predvodi bivši trener Partizana Željko Obradović, a za koji nastupaju i bivši asovi crno-bijelih Dušan Kecman i Nikola Peković.

"Mislim da izbor nije mogao biti bolji, budući da nas sigurno očekuje kvalitetna utakmica protiv odličnog rivala, koji u svojim redovima ima bivše asove Partizana. Mislim da će to cio događaj učiniti još zanimljivijim. Ekipa iz Atine složila se sa našim izborom hale, jer oni igraju u dvorani sličnog kapaciteta i neće imati problem prilagođavanja, budući da su navikli da igraju u sličnoj atmosferi", naglasio je Šilobad.

(M. Šegan, MONDO - foto: košarkaši Partizana na fudbalskom derbiju/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC